in ,

Kandidat iz BiH nakon što je napustio takmičenje Zvezda Granda zbog ugovora: “Nisam napravio grešku”

Mladi Ivan Rajić otvoreno o nepotpisivanju ugovora za Grand

Mladi Ivan Rajić otvoreno o nepotpisivanju ugovora za Grand.

Ivan Rajić bio je jedan od mlađih kandidata u ovoj sezoni „Zvezda Granda“. Na sceni je priređivao sjajne nastupe, dobivao pohvale, došao do sedmog kruga i odustao. Tačnije, nije želio da potpiše ugovor s Grandom koji traje devet godina. Smatrao je da je previše mlad za takav korak, a i sa roditeljima donio odluku da ugovor ne potpiše. Ivan priča o tome da li je napravio grešku i govori o tome šta radi ovih dana.

Kako izgleda period nakon „Zvezda Granda“?

-Period nakon „Zvezda Granda“ teče upravo onako kako želim i kako sam planirao. Imam toliko planova i obaveza da slobodno mogu reći da nikada nisam ovoliko radio na sebi.

Koji su planovi?

-Plan je sljedeći: Želim završiti školu i fakultet jer smatram da je to jedno prelijepo razdoblje u životu i da će mi neizmjerno pomoći. Želim započeti proces usavršavanja moje tehnike pjevanja u pop rok školi, a taj proces nije nimalo jednostavan. Već sam nastupio na online festivalu: “Angel Voice”, na kojem sam pored domaće pjesme pjevao i stranu pjesmu. Želim širiti svoje znanje i iskustvo pa tako jednoga dana doći do još velikih scena.

Jesi li napravio grešku što nisi potpisao ugovor s „Grandom“?

-Smatram da nisam napravio grešku i stojim iza svega što sam rekao od prije.

Imaš li planove za snimanje pjesama?

-Jednoga dana kada budem spreman, a to ću ja osjetiti kada. Radim čak i na nekim svojim melodijama pa se možda nešto rodi iz toga.

Ko ti je podrška?

-Najveća podrška od početka je moja obitelj. Također sam neizmjerno zahvalan pop rock školi u Sarajevu i mojoj mentorici Mimi Zukan koja me motivira i daje ogromne zadatke kako bi ostao aktivan.

Šta si naučio tokom „Zvezda Granda“?

-Takmičenje mi je dalo mnogo iskustva i shvatio sam koliko je moguće napredovati jer razlika između mog prvog pojavljivanja i zadnjeg je velika, priča Ivan za expresstabloid.

Koliko ti je pomoglo takmičenje?

-Upravo to iskustvo koje sam stekao na takvoj sceni će mi pomoći u svim budućim nastupima. Nekako sam naučio kako iskoristiti tremu u svoju prednost, kako je pretvoriti u energiju i emociju.

Koji ti je nastup na sceni „Zvezda Granda“ ostao u pamćenju?

-Svaki nastup je priča za sebe. Nekako ipak mogu reći da sam zadnjim krugom dokazao kako drugima tako i sebi koliko zapravo imam kontrole na sceni i koliko uživam u tome što radim.

Mlad si ušao u svijet estrade, još od emisije „Neki novi klinci“. Da li si doživio neke negativne stvari?

-Takmičenje Neki novi Klinci je bilo moj prvi korak na sceni „Granda“. U tom takmičenju sam doživio nevjerojatne stvari. Žiri je bio na neki način mnogo povezan s kandidatima te su bili velika podrška i prije i poslije nastupa. Moram spomenuti Bojana Marovića koji mi je dao velike savjete i koji mi je pomogao da dođem do onoga što jesam. Slično se dešavalo i u takmičenju Zvezde Granda gdje je žiri primijetio moj rad, trud i želju. Od negativnih stvari ne mogu ništa navesti.

Namjeravaš li nastaviti muzičko obrazovanje?

-Smatram da je muzičko obrazovanje neizmjerno bitno jer da bi nešto mogao izvoditi u ovom slučaju pjevati, moraš znati i moraš naučiti kako funkcionira instrument ljudskog glasa. Smatram to mnogo bitnim i definitivno nastavljam s muzičkim obrazovanjem i što se tiče pjevanja a tako i sviranja instrumenata jer je gitara moja prva ljubav.

Pjevačica iz BiH koja je izbačena iz Zvezda Granda: “Isti stajling iz takmičenja nije provokacija nego simbol prošlosti”

Političke turbulencije u RS: U odnosu između Nebojše Vukanovića i PDP-a ne cvjetaju ruže