Legendarni italijanski napadač komentarom o Edinu Džeki razljutio je navijače u BiH

Posljednje Sport Vijesti

Smatra da Edin Džeko ipak ima jednu manu…

Legendarni italijanski napadač Luca Toni pohvalio je našeg Edina Džeku, kazavši da u tandemu s Lautarom Martinezom čini najbolji napadački tandem u Seriji A. Ipak, nekada čuveni centarfor mišljenja je da Dijamant ima i jednu manu.

“Po mom mišljenju, Inter s Džekom i Lautarom ima jako dobar napadački tandem. Napoli je također jak, ali nemaju potrebnu širinu”, kazao je Toni u podcastuu Gazzetta.it ‘GazzaTalk’, posebno se osvrnuvši na bh. igrača.

“On je sjajan napadač, jer osim što postiže golove igra jako dobro za ekipu i pomaže u izgradnji napada. Jedina mu je mana što nije uvijek precizan pred golom”, kazao je Toni, a navijači reprezentacije BiH su u komentarima na brojnim medijima i na društvenim mrežama itekako iskazali ljutnju.

U svojoj bogatoj karijeri Toni je postao svjetski prvak 2006. godine s reprezentacijom Italije, osvojio je dvije titule prvaka Njemačke s Bayernom, a Zlatnu kopačku je dobio 2006. godine.

U 22-godišnjoj karijeri odigrao je 545 utakmica i postigao 272 gola za 15 različitih klubova. U 47 reprezentativnih utakmica postigao je 16 golova.

U bogatoj karijeri između ostalih timova igrao je i za Palermo, Fiorentinu, Bayern, Juventus i Romu.

Leave your vote