in ,

Milorad Dodik prešao sve mjere, sada je baš pretjerao: “Valentin Inzko ne može prijetiti RS, ona je previše velika za njega!”

Dodik o Inzku

Milorad Dodik je poručio da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku da je RS previše velika za njega da bi joj on prijetio.

– Mi smo previše veliki za njega da bi on prijetio jednoj RS. Čovjek je očigledno u jednom zanosu u kojem misli da može nešto da nametne, da uradi, a sve što čini i prijetnje koje nameće ili nekakve posljedice koje pominje samo govori o tome koliko on ne podnosi Republiku Srpsku i Srbe, koliko je ostrašćen – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik je istakao da će se kasnije, vjerovatno, vidjeti da li za ovakve stvari prema Srbima visoki predstavnici dobijaju i neke apanaže.

– Ne znam, ali vrijeme će pokazati. Znam, međutim, kada je (nekadašnji visoki predstavnik) Paddy Ashdown došao da su mu Muslimani prodali neku kuću od 150.000 KM, a kada je Ashdown odlazio, od njega je ta kuća kupljena za milion i više maraka. O tome je, naravno, javnost znala, ali nije pisala – rekao je Dodik i dodao da su “to su načini kojima je sklon i Incko”.

– Sklon je kako malim tako i velikim darovima. Ako se priča o nekoj korupciji, onda je najjači simbol opće političke i svake druge korupcije ovdje, na ovim prostorima, Valentin Inzko – rekao je Dodik.

VALENTIN INZKO OŠTRO ZAPRIJETIO VLASTIMA U RS Ako ne povuku odlikovanja zločincima biće posljedica

Čedomir Jovanović

Policiji naređeno da Čedomira Jovanovića privedu na saslušanje!