in , ,

Milorad Dodik prevršio svaku mjeru: “To su lopovi i mešetari, mi ćemo se pripremati za bojkot izbora 2022. godine!”

Lider SNSD-a Milorad Dodik današnju odluku CIK-a da poništi izbore u Srebrenici i Doboju je nazvao sramotnom i da je usmjerena protiv RS-a i u cilju destabilizacije tog entiteta.

Lider SNSD-a Milorad Dodik današnju odluku CIK-a da poništi izbore u Srebrenici i Doboju je nazvao sramotnom i da je usmjerena protiv RS-a i u cilju destabilizacije tog entiteta.

“Također ovo je njihova priprema terena za naredne izbore na kojima žele da mešetare. Ovdje u Doboju, CIK je ostavio 17 glasačkih mjesta koja su isključivo bošnjačka. Isto tako je i u Srebrenici, sva srpska biračka mjesta su poništena. To govori koliko se CIK drži zakona i koliko je odmaknut od političkog i etničkog inžinjerina. Ovdje se radi o sramotnoj koaliciji Šarovića i Borenovića. Vidimo da ni CIK nije izabran u skladu sa zakonom, da su promašili sve zakonske rokove“, dodao je.

On kaže da je cilj bio da se pošalje poruka da Srbi ne poštuju izborni proces.

“Ovo je direktno u funkciji bošnjačke politike i političkog Sarajeva koji ovdje želi da kreira te odnose. Sva naša prava su pogažena u Doboju i Srebrenici jer nisu imali isti tretman kao u ostalim općinama. Čak je i u FBiH u nekim općinama bilo prijava, ali nije poništeno“, kazao je.

Dodik je najavio žalbu sudu, ali smatra da je to “bezvezno” jer ne vjeruje sudu.

“To je to jedna igra, jedna struktura i jedan centar. Mi ne vjerujemo sudu, to je jedna haranga. Republika Srpska zbog svega ne smije odustati od svog prava na status. Kadija te tuži, kadija ti sudi. Ovo će sada promijeniti odnose snaga u BiH. SNSD će se početi pripremati da bojkotuje i onemogući izbore 2022. godine jer ovo nisu fer i zakoniti izbori“, kazao je.

Dodik je članove CIK-a nazvao lopovima, kriminalcima i mešetarima.

Džeko i Pjanić

Fudbalska reprezentacija BiH dobila novog selektora: Navijači bijesni!

Dušanka Majkić iznijela nikad teže optužbe prema EU!