in , ,

Milorad Dodik: “Sarajevo griješi što misli da će Joe Bidenovi marinci za šest mjeseci srediti stanje u BiH”

Poručio je da Srbi ne smiju ostati bez svoje nacionalne linije

U intervjuu za Sputnjik Milorad Dodik je rekao da griješe oni u Sarajevu što misle da će Joe Bidenovi marinci za šest mjeseci srediti stanje u BiH.

“Griješe oni u Sarajevu koji misle da će se poslije dolaska nove administracije u Washingtonu, Joe Bidden “parkirati u BiH” šest mjeseci i dovesti svoje marince i bankare da sređuju stanje. To se neće desiti, kaže Milorad Dodik, uz poruku da nema te sile koja će ukinuti RS.

“Poslije vijeka velikih izazova za srpski narod, pokušat ćemo da budućim decenijama, na najbolji mogući način, odredimo svoj status, a on je po nama zajednica sa Srbijom, a ne neka imaginarna priča o BiH, svidjelo se to kome ili ne. Danas je to tabu tema, a misle ako se ne priča, neće se ni desiti. Mi u RS-u vezujemo svoju budućnost za cjelokupni srpski narod, poručuje Dodik.

Poručio je da Srbi ne smiju ostati bez svoje nacionalne linije.

“Mi ne smijemo da ostanemo bez jasne nacionalne linije, a ona je – nacionalno okupljanje, zaštita srpskog identiteta, vjere i RS i pravo da odlučujemo o svom statusu, te da, kao i svi narodi svijeta imamo pravo na samoopredjeljenje koje je garantovano najvišim aktima UN, piše Sputnjik.

Porezna uprava Federacije BiH deblokirala račune: Zeničkim i brezanskim rudarima danas isplaćene plaće

Eksplozija u tržnom centru Lidl u Njemačkoj, helikopteri nadlijeću područje: Tri osobe povrijeđene, stotine evakuisano!