Milorad Dodik se obrušio na Johana Sattlera: “Sve što danas kritikuju i osuđuju u BiH stvorili su sami”

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je mučna i tragikomična izjava šefa Delegacije EU u BiH Јohana Sattlera da “nema pravog evropskog puta bez napretka u vladavini prava u BiH”, kojom, istakao je Dodik, de fakto upravljaju stranci, a de jure treba da odgovaraju domaći političari.

– Pričati o vladavini prava u zemlji u kojoj neizabrani stranci donose zakone, smjenjuju legalno izabrane političare, utiču na tokove i izbore u pravosuđu, u kojem još sjede strane sudije, miješaju se u gotovo sve pore društva je nepodnošljivo za slušati svima koji putem izbora dolaze na odgovorne funkcije, pa i meni – istakao je za Srnu Dodik upitan da prokomentariše izjavu Sattlera o vladavini prava u BiH, a u vezi sa snimkom razgovora Osmana Mehmedagića i Gordane Tadić koji se pojavio u javnosti.

– Događaje koje Satler komentariše i izvodi zaključke generisali su upravo on i njegovi prethodnici, te stoga ni on, ni oni o vladavini prava ne bi smjeli da govore u BiH. Sve što danas kritikuju i osuđuju u BiH stvorili su sami – zaključio je Dodik.

Leave your vote