in ,

Mirko Šarović silovito: “Dodikova izjava izričito opasna, predstavlja jednu od najvećih prijetnji po RS”

Šarović je istakao da je “to raskrsnica i tačka u kojoj se sa Dodikom u potpunosti razilazimo i u tu avanturu i neizvjesnost nikada nećemo ići”.

Izjava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nakon zajedničkog sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, da Dejtonski mirovni sporazum praktično ne postoji i da je potreban “novi dogovor” je netačna ali i izrazito opasna, istakao je predsjednik SDS Mirko Šarović.

Plasiranje ove izjave sada, u ovom trenutku, kaže Šarović “nije slučajno i predstavlja jednu od najvećih prijetnji po RS”.

“Najava novog dogovora znači i najavu Dejtona 2 što je direktno igranje sa sudbinom RS!”, naglasio je predsjednik SDS-a.

Šarović je istakao da je “to raskrsnica i tačka u kojoj se sa Dodikom u potpunosti razilazimo i u tu avanturu i neizvjesnost nikada nećemo ići”.

“Razgovarati možemo jedino oko najboljeg odgovora na nametnutu Inzkovu odluku ali oko raspakivanja Dejtona nikako ne možemo jer je to potpuno neprihvatljiva opcija za RS”, kazao je Šarović.

On je ponovio da je “najgora moguća stvar u koju RS može biti uvučena, uz to i uz nepotrebno Dodikovo pozivanje da se u posredovanje uključi Turska, je taj nekakav fantomski novi dogovor ili novi mirovni sporazum za BiH, gdje je od gotovog pravimo veresiju i bacamo sve do sada stečeno”.

“Da li je upravo zbog ove najave i avanture u koju se upušta član Predsjedništva BiH iz RS i išao u Sarajevo na sastanak?! Sada izgleda da je to bila namjera ali za SDS ovakav put je potpuno neprihvatljiv”, zaključio je Šarović.

Bosansko-američki fudbaleri: Odluka o reprezentaciji zavisi od mnogo faktora, sada se nalaze na prekretnici

Ispovijest bivšeg reprezentativca Muhameda Bešića: “Okrenuo sam se vjeri, bolji sam čovjek nego ranije”