in ,

“Namazani” Dragan Mektić konačno otkriva pravo mračnjačko lice, maske su pale!

KO GA NE ZNA SKUPO BI GA PLATIO Dragan Mektić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine ima i drugu stranu, ova javna je odavno razotkrivena

Dragan Mektić, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je danas da Parlament BiH mora da se uhvati posla i rješavanja problema, a onda je i šefa i stanicu…

Dodao je da tabla s imenom Radovana Karadžića na Palama nije trebala biti ni postavljena iako je nedavno kazao kako ne priznaje odluke Haškog tribunala te da Radovan Karadžić i Biljana Plavšić uopšte nisu imali veze sa ratnim zločinima.

Perfidno je, populistički, istakao da je spreman prihvatiti kompletnu ostavku Parlamenta BiH jer se stvara lažni privid da se nešto radi.

”Krivi su Predsjedništvo i Savjet ministara, resorni ministar i predsjedavajući Savjeta ministara. Oni su morali da se angažuju mnogo više. Kako je moguće da je svaka država u okruženju nešto uradila po tom pitanju, samo nismo mi i Sjeverna Makedonija”, rekao je Mektić uz konstataciju da ga to nije iznenadilo.

Podsjećamo ovako je “namazani” Mektić nedavno govorio.

“Nije SDS počinio taj zločin, ni Radovan Karadžić, ni Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, ni drugi u to vrijeme, nego su drugi izvori to uradili”, kazao je Mektić iako je pravna činjenica da je SDS upravljao gotovo svim vojnim operacijama tzv. Vojske RS tokom rata u BiH.

PROČITAJTE OVO OBAVEZNO Maske su pale: Dragan Mektić zvjerski podržao Radovana Karadžića i omalovažio genocid u Srebrenici!

Prema njegovim riječima, stranci koja je samo za smetljišta historije, tj. SDS – u čiji je član, prioritet su građani.

”Ja sam pet godina govorio o kriminalu i korupciji u pravosuđu Bosne i Hercegovine. Iskreno se nadam da će novo rukovodstvo VSTV-a imati i snage i volje i opredljenosti da se mijenja ovakvo stanje u pravosuđu, da se izbace korumpirani i kriminlizovani nosioci iz pravosudnog sistema. Ako nemate pravne sigurnosti, recite koji će investitor doći ovdje s novcem i kapitalom”, zapitao se on.

Rekao je da je ministar pravde Josip Grubeša mogao birati termine za saslušanje pred Komisijom.

”Javno ga pozivam da on odredi termin kad će se pojaviti na ovoj Komisiji, neka obavijesti samo dva dana prije Komisiju i ja garantujem da ćemo doći u Sarajevo i obaviti to saslušanje. Nama je u interesu da čujemo njegovo mišljenje i njegovo viđenje problema kako bismo imali sve odgovorne ljude i napravi dobar izvještaj iz kog bi proizašle reforme u pravosudnom sistemu”, kazao je Mektić.

O slučaju Memić…

”Ja vjerujem u dobre namjere Ifera Ferageta, on mnogo toga zna i mogao bi pomoći Tužilaštvu u Banjaluci da riješe slučaj Davida Dragičevića. Nisam siguran da se još uvijek nisu stvorili uslovi u Tužilaštvu BiH da će se taj slučaj riješiti. Ne vjerujem Tužilaštvu BiH, ali vjerujem svemu onome što rade Muriz Memić i Ifet Feraget”, istakao je.

”Milorad Dodik politiku bazira isključivo na nacionalističkoj retorici. Nažalost, našao je prilično dobre sagovornike i homogenizovao je ljude. Drži ih u strahu i strahom vlada”, istakao je Mektić uz ocjenu da tablu s imenom Radovana Karadžića nije trebalo ni stavljati na Palama.

Rekao je da bi u Srebrenici dobro bilo kandidovati ljude s programom. Komentarisao je i ostale aktuelne teme. Uskoro video.

M. M. (bhdijaspora.net)

Vapaj Šefika Džaferovića: “Neka BH Blok glasa za Guzina i tako spriječi “dogovor” SDA i HDZ-a”

Irma Baralija reakcijom na kontroverzna dešavanja zatresla Mostar: “Ja za svoje odluke snosim posljedice, a oni će za svoje”