in , ,

“Napustit ću sjednicu Parlamenta BiH, odbijte mi ovaj dan”

U pismenoj formi dostaviti prijedlog dopune tačke dnevnog reda da se zastupnici izjasne o tome i prekine sjednicu

Zastupnik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić najavio je da će napustiti današnje zajedanje ovog doma zbog, kako je naveo, na dnevnom redu sjednice nema nijedna tačka koja se odnosi na probleme građana Bosne i Hercegovine.

“Ove sjednice Predstavničkog doma su postale besmislene, ove sjednice Predstavničkog doma se održavju samo radi forme i da bi mi kod naroda stvorili privid da nešto radimo, a ustvari ne radimo ništa za onolike pare koje mi mjesečno primamo i koliko koštaju ove sjednice. Ne znam kakav je interes Kolegija da zakazujete ovakve sjednice koje ne rješavaju nijedan jedini problem koji tišti naš narod i naše građane”, kazao je Mektić.

On je naveo da imamo 14 prioriteta EU koje moramo ispuniti i “nasušnu potrebu za određnim reformim zakonima, posebno u oblasti vladavine prava i pravne države”.

“Nijednog reformskog zakona od Savjeta ministara nemamo već duže vrijeme. Zbog čega zakazujete ovakve sjednice? Šta želite time da opravdate? Novac koji trošite, automobile koje plaćate po 150 hiljada KM, a sve to da stvorimo i prevarimo narod u BiH i stvorimo privid da mi nešto radimo”, naveo je Mektić.

Kako je kazao, zbog svega navedenog će u pismenoj formi dostaviti prijedlog dopune tačke dnevnog reda da se zastupnici izjasne o tome i prekine sjednicu.

“Da je nastavimo onda kada budu stvoreni uslovi da se ovdje raspravlja o ozbiljnim životnim stvarima. Neću prisustvovati nijednoj ovakvoj sjednici, a zbog toga što ću danas napustiti ovo zasjedanje Parlamenta, molim stručne službe da mi odbiju ovaj radni dan i da mi ne bude plaćen zato što mu neću prisustvovati”.

Hrvatski trgovac oružjem kupio tvornicu eksploziva Vitezit, koji je zapošljavao više hiljada radnika

Arapska liga: Nezakonito otvaranje ambasade Kosova u Jerusalemu