in , ,

NATO upozorio jasno i direktno talibane u Afganistanu: “Nećemo dopustiti teroristima da nam prijete”

Ministri vanjskih poslova NATO-a su upozorili talibane da neće dopustiti da Afganistan ponovo postane plodno tlo za terorizam

Ministri vanjskih poslova NATO-a u petak su upozorili talibane da neće dopustiti da Afganistan ponovo postane plodno tlo za terorizam, kao što je bio slučaj prije dvije decenije što je nagnalo zapadne sile da interveniraju.

– Tokom proteklih 20 godina uspješno smo uskraćivali teroristima utočište u Afgnistanu iz koga bi poticali na napade – navode ministri vanjskih poslova alijanse u saopćenju objavljenom nakon virtualnog sastanka posvećenog krizi u Afganistanu.

Nećemo dopustiti bilo kojem teroristi da nam prijeti. Ostajemo predani borbi protiv terorizma s odlučnošću i riješenošću i u solidarnosti – navodi se u saopćenju.

Ministri nisu eksplicitno zaprijetili talibanima vojnim napadima, iako je generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg to izjavio na konferenciji za novinare u ovoj sedmici.

– Imamo kapacitete da napadnemo terorističke grupe s udaljenosti ukoliko vidimo da te grupe pokušavaju da se pregrupišu i planiraju organizirane napade protiv NATO saveznika – izjavio je Stoltenberg u utorak, prenosi Reuters.

Novi trener Intera Simone Inzaghi oduševljen Edinom Džekom: “On je jedan od najboljih napadača na svijetu”

Bakir Izetbegović “udara” iz šupljeg u prazno: “Hoće li se Tužilaštvo BiH usuditi krenuti na Dodika, vidjet ćemo”