in , ,

Denis Bećirović u parlamentu nije “ponovo” govorio o Miloradu Dodiku

Portal bhdijaspora.net 27. 4. 2021. godine objavio je članak pod naslovom “Nema više cile mile, Denis Bećirović zaprijetio Miloradu Dodiku: “Nema nikakvog razdruživanja u BiH, ta riječ je zamjena za rat, on poziva na rat i to treba javno reći!””, ali analizom portala Raskrinkavanje ispostavilo se da Bećirović tu izjavu nije dao 27. aprila, nego na prethodnoj sjednici koja je održana 8.4.2021. godine.

Naime, u uvodnoj rečenici članka naveli smo da je Bećirović o Dodiku govorio na “današnjoj” sjednici, odnosno sjednici održanoj 27.4.2021. godine te se zbog navedene greške izvinjavamo svojim čitaocima.

Iz SDP-a su potvrdili da izjave Bećirovića jesu autentične, ali da nisu izgovorene 27. aprila, nego na prethodnoj sjednici održanoj 8. aprila.

“Izjava je sadržajno autentična, ali je u medijima prenesen pogrešan datum od 27.4.2021. godine jer je izjava gospodina Bećirovića izrečena ranije na jednoj prethodnoj sjednici Doma naroda PSBiH. Izjavu možete pogledati ovdje na datum sjednice”, naveli su iz SDP-a.

“Razdruživanje koje koristi Dodik je jedan obični separatistički euufemizam. Nema nikakvog razdruživanja u BiH, riječ razdruživanje je zamjena za rat. Dodik poziva na rat i to treba javno reći”, kazao je tada 8.4. Bećirović.

On je tada kazao kako nema niti može biti mirnog razdruživanja, nije moglo devedesetih, neće moći nikada.

“Milorad Dodik treba to da upamti za sva vremena”, poručio je tada Bećirović. Naveo je dalje da, ako krene u razdrživanje države, Dodik treba znati da je on odgovoran za unilateralno rušenje Dejtonskog sporazuma i ustava BiH.

“Tužilaštvo i sud moraju raditi svoj posao te su organi dužni, ako Dodik krene u ‘razdruživanje’, uhapsiti odmah i njega i sve saučesnike”, kazao je između ostalog Bećirović. Delegat SDP-a  također je 8.4. kazao da ovo nije njegov lični stav, već stav cijelog Kluba Bošnjaka, kao i delegata Zlatka Miletića iz Kluba Hrvata.

Foto, Ilustracija

Stravična nesreća u Hrvatskoj: Zabio se velikom brzinom u auto koji je zbog kvara stao na cesti. Dva mladića mrtva

Ovo je moguća nasljednica Angele Merkel: Kandidatkinja za njemačku kancelarku želi čvršću poziciju prema Kini i Rusiji