in , ,

Nermin Nikšić odgovarao na pitanja: “Ifet Feraget nije zajednički kandidat, a Denis Zvizdić je neprihvatljiv SDP-u”

Nikšić je dodao, da ukoliko budu imali zajedničku osobu koja će izaći na ‘megdan’ kandidatu SDA, Bakiru Izetbegoviću, to mora biti “jaka osoba”.

Ne postoji još dogovor o bilo kojem imenu i prezimenu zajedničkog kandidata “Trojke” (SDP BiH, Narod i pravda, Naša stranka), rekao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić za N1.

On je opovrgnuo informacije da je moguće ime zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda “Ifet Feraget”, rekavši: “pogrešna vam je informacija.”

Dodao je da ukoliko budu imali zajedničku osobu koja će izaći na ‘megdan’ kandidatu SDA, Bakiru Izetbegoviću to mora biti „jaka osoba.“

“Ukoliko Narod i pravda bude išla sama, što su prvi spominjali, onda će i SDP kao najjača opoziciona stranka imati svog kandidata”, istakao je predsjednik SDP za N1.

Denis Zvizdić, koji je rekao da “ne želi” kandidaturu, bio je prijedlog Naroda i Pravde, dodaje Nikšić.

“On za SDP nije prihvatljiv, jer je “jučer” izašao iz SDA”, kaže Nikšić.

Denis Bećirović, iz SDP-a već je rekao da “neće”.

“To možda i ne ostane tako, vidjećemo. Ako budemo išli sami, naravno da imamo svog kandidata”, rekao je Nikšić.

Na pitanje da li je to on, kao prvi čovjek Socijaldemokratske partije, izbjegao je odgovor riječima da se razgovori o eventualnom zajedničkom kandidatu SDP-a, NIP-a i Naše stanke ili pojedinačnim kandidatima za člana Predsjedništva BiH uskoro nastavljaju.

Sjajne vijesti iz Amerike: Ugledna Bosanka i profesorica Amra Šabić El-Rayess dobila 750.000 dolara od vlade SAD za istraživanje

Fadil Novalić poručio pred radnicima: Rješavaju se naslijeđeni problemi, iskrena želja da bude prosperitetnije u budućnosti