in ,

NIJE BIRAO RIJEČI Sramotna izjava Milorada Dodika: “Gospođa je udata za Bošnjaka, a predstavlja srpski narod, kakva fukara!”

Nakon odluke Centralne izborne komisije da poništi izbore u Srebrenici i Doboju, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik članove CIK-a je nazvao fukarama, lopovima, kriminalcima i mešetarima

Nakon odluke Centralne izborne komisije da poništi izbore u Srebrenici i Doboju, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik članove CIK-a je nazvao fukarama, lopovima, kriminalcima i mešetarima, a nisu izostale ni sramne uvrede na račun Vanje Prutine Bjelice.

Naime, Dodik je usljed ljutnje i straha da bi ponovljeno glasanje moglo imati drugačiji rezultat od ranijeg, iskoristio priliku da kritikuje članicu CIK-a zbog, vjerovali ili ne, braka s Bošnjakom.

“Gospođa koja predstavlja srpski narod je udata ili je bila udata za Bošnjaka u Sarajevu, muslimana. Neko će reći šta to ima veze, ma nemojte. Nema veze? Ma nemojte. To pokazuje koliko je sve namješteno”, kazao je Dodik.

Iako je bh. javnost navikla da Dodik prilikom svojih obraćanja redovno koristi neprimjeren riječnik i vrijeđa druge, ne birajući pri tome o kome se radi, njemu uvijek polazi za rukom da iznova šokira skandaloznim izjavama. Ovog puta je to uspio komentarišući tuđi privatni život i kritikujući na taj način miješane brakove – prenosi Klix.

Iako voli za sebe reći da nije nacionalista, danas je zapravo konstatovao da osobe koje su ili su bile u braku s osobama druge nacionalnosti nisu “pravi Srbi” i da kao takvi ne mogu predstavljati srpski narod.

Njegova sramna izjava izazvala je osude brojnih korisnika Twittera.

Dodikovu izjavu možete poslušati na 9:15 minuta.

SLOVENCI OTKRILI “ZLATNU KOKU” U BIH Ulažu milione, žele vaditi rudu za kojom u svijetu vlada pomama!

Branislav Borenović i Mirko Šarović licemjerni: Srebrenica im smeta, a Doboj ne!