Novi trener Intera Simone Inzaghi oduševljen Edinom Džekom: “On je jedan od najboljih napadača na svijetu”

Posljednje Sport Vijesti

Trener Intera Simone Inzaghi kazao je za našeg igrača Edina Džeku da je jedan od najboljih napadača na svijetu i da je, bez obzira na odlazak Lukakua, želio dovesti Dijamanta u svoj tim.

Inzaghi je na početku konferencije za medije uoči meča 1. kola protiv Genoe rekao da mu je izuzetno drago što će se navijači nakon godinu i po vratiti na stadion te da je pred praznim tribinama bilo potpuno drugačije igrati i uživati u nogometu.

Rekao je da od svojih igrača očekuje maksimalan angažman od prve do 95. minute i da su svi dobro trenirali i spremili se za novu sezonu.

Posebno zanimljivo pitanje bilo je u vezi s dolaskom Edina Džeke, za kojeg je Inzaghi rekao da je jedan od najboljih napadača na svijetu i da je, bez obzira na odlazak Lukakua, želio vidjeti bh. igrača u svom timu.

“On je jedan od najboljih napadača na svijetu, sretan sam što ga mogu trenirati. Osim Lukakua, on je bio moj izričiti zahtjev, trenutno je usamljen u napadu, ali će doći još jedan igrač”, rekao je Inzaghi.

Za kraj je dodao kako je Lukaku još jednom pokazao zbog čega je omiljen u svakom klubu u kojem je igrao te je posebno pohvalio njegovu iskrenost da želi napustiti klub i vratit se u Chelsea.

Leave your vote