in , , ,

Oglasili se iz kluba Lane Pudar, poslali su vrlo oštru poruku svim političarima u BiH

Oglasili su se iz kluba Lane Pudar nakon historijskog uspjeha.

Oglasili su se iz kluba Lane Pudar nakon historijskog uspjeha.

Lana Pudar (15), velika nada svjetskog plivanja i Bosne i Hercegovine, osvojila je zlato u utrci na 100 metara delfin mjesto, na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Naša 15-godišnja plivačica, kao najmlađa takmičarka finalnu utrku, završila je za 57.56 sekundi, odnosno čak 0.51 sekundi ispred drugoplasirane Darije Klepikove.

Nakon što je Lana Pudar “Čudo iz Mostara” osvojila dva srebra, stiglo je i zlato.

Ubrzo nakon novog uspjeha Lane u evropskim bazenima, oglasili su se i iz njenog Plivačkog kluba “Orka” Mostar, te su prozvali sve političare i pozvali ih na brzo djelovanje.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gradonačelniče grada Mostara, gradski vijećnici, kantonalni premijeru, kantonalni ministri i zastupnici, federalni premijeru, federalni ministri i zastupnici, državni premijeri i zastupnici, iz Rima vas pozdravlja Lana Pudar, NOVA EVROPSKA PRVAKINJA U DISCIPLINI 100M DELFIN!!

Napravite joj bazen. Nema izgovora, nema izvlačenja, nema odugovlačenja. Sve drugo će biti vaša sramota i vama na obraz. Ne znam koliko je Vama stalo do toga, ali znam da je običnoj raji, vašim glasačima itekako stalo!

Lana naklon i kapa do poda!! Treneri, Alena, Deni i Gorane svaka Vam čast! Roditelji, hvala Vam na povjerenju i čestitke na svemu!

Ovo je za Mostar, ovo je za Bosnu i Hercegovinu! Ovo je za sve Vas u domovini i dijaspori što nas obasipate neizmjernom pažnjom i ljubavlju.

U Tokyo idemo da uživamo i da se sa svima “na šake pofajtamo”. Pa dokle stignemo..”, napisali su iz PK Orka.

Željko Komšić u Beču jasno poručio: “Vrijeme dijaloga sa slavljenicima genocida je prošlo”

Jelena Karleuša poručila Mariji Šerifović: “Ti se baviš “crnom magijom”, tebe Šaša Popović najviše voli”