in ,

Oštra reakcija Mirka Šarovića na izjave Milorada Dodika: “Ne diraj u dan kada odajemo počast vojnicima!”

Mirko Šarović o Miloradu Dodiku

Dodikova izjava u kojoj podržava ideju da se Dan RS, umjesto 9. januara slavi 15. februara, kada i Dan državnosti Srbije, vrlo je politički nepromišljena i opasna – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

„Sama ideja da se Dan RS ne slavi 9. januara, kada je 1992. RS zvanično nastala, graniči se sa ludošću jer udara u same temelje RS, koja je kao takva potvrđena i Dejtonskim mirovnim sporazumom“ – kazao je Šarović.

„Ovakvom izjavom Dodik je pokazao da mu nije istinski stalo do RS i da ima neke skrivene namjere. Jedna od njih bi mogla biti ukidanje 9. januara kao praznika RS, što odavno traže Dodikovi koalicioni partneri iz SDA. Očito je da Dodik ovakvim izjavama ispipava puls naroda i pokušava da nađe rješenje kako bi zadovoljio one koji insistiraju na ukidanju“ – naglasio je Šarović i dodao:

„Milorade, ne diraj u dan kad odajemo počast svim našim vojnicima poginulim da bi se RS i 9. januar odbranili!“ – zaključio je Šarović – prenosi N1.

Proslavljeni bh. glumac Izudin Bajrović se oglasio nakon smjene u Narodnom pozorištu Sarajevo: “Uvijek nekom bude drago, a nekom žao”

Denis Zvizdić jasno poručio: 5. juni treba proglasiti Danom sjećanja na uspješnu borbu za pravdu i istinu Fate Orlović