in , ,

Otkriveno kako bi trebalo izgledati Gradsko vijeće Sarajeva: Bogić Bogićević ima većinu!

Bogić Bogićević na pragu gradonačelnićke pozicije u Sarajevu

Općina Novo Sarajevo je posljednja koja je izabrala gradske vijećnike te je sada jasnije kako bi trebalo izgledati Gradsko vijeće Sarajeva. Također, jasno je i da će kandidat Četvorke za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević imati većinu.

Četvorka u Novom Sarajevu ima četiri mandata, jedan ima SDA, jedan nezavisni vijećnik Srđan Srdić i jedan Demokratska fronta.

Za gradske vijećnike izabrani su Elvedin Korora (SDP), Samir Bejić (Naroda i pravda), Mirela Džehverović (Naša stranka), Alma Čengić (SDA), Marijela Hašimbegović (Demokratska fronta) i Danijela Šahat (Narod i pravda).

Podsjećamo, ranije je u Općini Centar izabrano šest gradskih vijećnika iz Četvorke i jedan iz SDA. U Starom Gradu izabrana su četiri vijećnika Četvorke, dva SDA i jedan SZG. Četvorka ima četiri vijećnika i u Novom Gradu, a po jedan BOSS, USD i samostalna zastupnica Enisa Spahić, koja je u Općinsko vijeće izabrana kao kandidatkinja Naše stranke.

Kada se u obzir uzmu vijećnici iz Novog Sarajeva, Četvorka sada ima 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika potrebna je većina od 15 vijećnika. SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, SZG i USD po jednog. Spahić i Srdić će biti samostalni vijećnici – prenosi Klix.

Vukanović ljut zbog Rusa: “Nisu meni krivi ni Bakir, ni Franjo, ni Safet…”

Savez samostalnih sindikata BiH: “Najniža plata u Federaciji mora biti 1.000 KM!”