in , ,

Poznat razlog svađe Edina Džeke i trenera Rome Paula Fonsece

Džeko nije igrao u pobjedama nad Spezijom i Veronom

Edin Džeko propustio je prethodna dva meča Rome zbog svađe s trenerom Paulom Fonsecom.

Džeko nije igrao u pobjedama nad Spezijom i Veronom, ali se sada situacija poboljšala i bh. reprezentativac vratio se treninzima s ostatkom ekipe, a bit će i u kombinacijama za sutrašnji derbi s Juventusom.

Italijanski mediji tvrde da mu je makar privremeno oduzeta kapitenska traka, ali da Edin i pored toga nije izgubio motivaciju i spreman je dokazati se Fonseci i saigračima i uvjeriti ih da je lider ekipe i da su mu najvažniji rezultati Rome.

Upravo zbog toga je i došlo do primirja na relaciji Fonseca – Džeko. Roma ga je na kraju odlučila zadržati, mada nije ni bilo prave opcije i mogućnosti da on napusti Olimpico u finišu zimskog prijelaznog roka.

Sada su na površinu isplivali i detalji zbog kojih je uslijedila svađa trenera i kapitena Rome. Il Tempo piše da je sve počelo još nakon prošlogodišnje utakmice protiv Seville. Sve se ponovilo nedavno nakon utakmice protiv Spezije i eliminacije u Kupu.

Fonseca je optužio Džeku da nema liderski stav i da trenutnim zalaganjem ne doprinosi ekipi niti se kao takav može smatrati primjerom saigračima. Fonseca od Edina traži da bude pravi vođa na terenu, da motiviše saigrače, da ih vuče za sobom…

Fonseca sve to traži od Edina, ali zauzvrat je, barem iz njegovog gledišta, Edin djelovao bezvoljno, demotivisano, nije bio ono što ga generalno krasi kroz karijeru – borben, motivisan, odlučan i istrajan.

Džeko nije najbolje prihvatio sve te kritike i nije dijelio mišljenje svog trenera i to je zapravo razlog što su se posvađali i što je bh. reprezentativac od rimske ikone postao omražen lik na neko vrijeme.

Sportsport

LEGENDARNI HALID BEŠLIĆ POSLJEDNJIM POTEZOM ODUŠEVIO JAVNOST “Nema tih para za koje bih pjevao dok ljudi leže po bolnicama!”

Tragedija u Doboju: Muškarac poginuo na autobuskoj stanici