in ,

Premijer Slovenije Janez Janša nazvao Šefika Džaferovića: “Ne postoji “non paper” o prekrajanju granica, podržavam integritet BiH”

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Republike Slovenije Janezom Janšom

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Republike Slovenije Janezom Janšom.

Telefonski razgovor je uslijedio na poziv premijera Republike Slovenije Janeza Janše, koji je obavijestio člana Predsjedništva BiH Džaferovića da ne postoji “non paper” koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Premijer Republike Slovenije Janša je kazao da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen euroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je kazao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podjelama Bosne i Hercegovine, kao i da je jedini put za Bosnu i Hercegovinu njena dalja unutrašnja reintegracija i euroatlantska integracija.

Razgovarano je o predsjedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebala biti ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Priča o slovenskom “non paperu” koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regiji posljednjih dana.

IMA SE, MOŽE SE Zlatan Ibrahimović na brodogradilištu: Talijanski mediji navode da kupuje jahtu za 20 miliona eura

Misteriozna najava Kojovića: Imamo kandidata za Predsjedništvo, ali...

Predrag Kojović otvoreno tvrdi: “Milorad Dodik u normalnoj zemlji ne bi bio na slobodi. Građani su ti koji imaju najjače bonske ovlasti!”