in ,

Savladale su je emocije: Nani Fati je trebala medicinska pomoć nakon rušenja crkve u njenom dvorištu

Njene vitalne funkcije su dobre, i nana Fata se danas posebno raduje jer je dočekala pravdu. I njena čvrsta odluka je da ostaje u Konjević Polju, kazao je medicinski radnik Suljo Čakanović

U Konjević Polju jutros je počelo rušenje pravoslavne crkve iz dvorišta nane Fate Orlović.

Nakon više od dvije decenije pravne borbe nana je dočekala pravdu. U momentima rušenje spomenute crkve došlo je do pogoršanja njenog zdravlja vjerovatno zbog emocija, kako tvrde članovi njene porodice, a koje je ionako u posljednje vrijeme nije zadovoljavajuće.

Njena kćerka Hurija je tražila i ljekarsku pomoć, a informacija je stigla i do predsjednika Skupštine opštine Srebrenica Ćamila Durakovića koji je kontaktirao medicinskog radnika Sulju Čakanovića koji je odmah otišao na teren, prenosi Fena.

Čakanović je nakon kućne posjete rekao da su kod nane Fata vitalni organi dobro i da nema potrebe za hitnom intervencijom.

– Njene vitalne funkcije su dobre, i nana Fata se danas posebno raduje jer je dočekala pravdu. I njena čvrsta odluka je da ostaje u Konjević Polju. Nažalost, kod nas u regiji je problem nedostatak ljekara bošnjačke nacionalnosti jer nemamo doktora koji će raditi na terenu u ovakvim situacijama. Veći teret snosim ja s obzirom da nerijetko pružam ovakve vrste usluga. Vlada Kantona Sarajevo je na pravom putu sa usvajanjem zakona o pomoći povratnicima u Srebrenici i mislim da ovakav vid pomoći treba biti proširen na više nivoe vlasti, kazao je Čakanović.

Hurija Karić putem telefona je potvrdila da je nana zajedno s njom u svojoj kući, te da ne izlaze vani. Sa njima je, kako smo već objavili, sa njima je i pravni zastupnik porodice Orlović Rusmir Karkin.

On iz kuće nane Fate povremeno emituje prenos dešavanja iz Konjević Polja, a na posljednjem snimku govori kako “nana Fata selami sve”…

Izjava Fadila Novalića u Zenici izazvala potpuni haos na društvenim mrežama

Zlatko Miletić kod Senada Hadžifejzovića direktno u centar: “Izetbegović crta Čovića i sebe u Predsjedništvu! Ko krade glasove, krade pare!”