in , ,

Šefik Džaferović u Banja Luci: “Hrvatska je povrijedila teritorijalni integritet BiH!”

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Banja Luci da je postavljanje cijevi za gasifikaciju rafinerije u Bosanskom Brodu bez dozvole Bosne i Hercegovine akt koji je protivan međunarodnom pravu i pravu BiH

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Banja Luci da je postavljanje cijevi za gasifikaciju rafinerije u Bosanskom Brodu bez dozvole Bosne i Hercegovine akt koji je protivan međunarodnom pravu i pravu BiH.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, Džaferović je rekao da memorandum koji je potpisan 2017. ništavan jer ga nije odobrilo Vijeće ministara BiH, Parlamentarna skupština BiH ni Predsjedništvo BiH.

– Ako su cijevi postavljene preko granice to predstavlja povredu teritorijalnog integriteta BiH i to je vrlo ozbiljno pitanje za Graničnu policiju, SIPA-u i za Tužilaštvo BiH – istakao je Džaferović.

Dodao je da svi koji su učestvovali u tome trebaju snositi odgovornost jer takav projekt mora imati odobrenje institucija BiH.

Džaferović je poručio da je siguran da državne institucije nisu dale odobrenje, te da su tu radi o samovlašću i zloupotrebi za koju će odgovarati i neki iz BiH i neki iz drugih država.

Mozgalica: Vidite li skriveno mače na slici?

Bogić Bogićević izglasan za gradonačelnika Sarajeva, ali tek sad se čeka njegovo izjašnjenje da li prihvata kandidaturu ili ne…