in ,

Stigao i Milorad Dodik: Recep Tayyip Erdogan u Sarajevu na sastanku sa Predsjedništvom BiH

Sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom održava se u zgradi Predsjedništva, a njemu prisustvuje i Milorad Dodik.

Sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom održava se u zgradi Predsjedništva, a njemu prisustvuje i Milorad Dodik.

Erdogana je ispred zgrade, uz sve vojne počasti i intoniranje himni obje države, dočekao predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, a zatim im se na fotografisanju pridružio i Šefik Džaferović.

Nakon sastanka i radne večere predviđena je konferencija za novinare.

Dodik je ranije tvrdio kako bojkotuje rad Predsjedništva, a za ovo kršenje odluke Narodne skupštine RS da se ne učestvuje u radu državnih institucija, pokušao je pronaći alibi u opoziciji.

Nakon toga se nekoliko članova opozicije oglasilo, među kojima je i lider SDS-a Mirko Šarović, vodeće opozicione stranke, koji je kazao da ne podržava Dodikov potez i kršenje odluka NSRS, te da on na njegovom mjestu ne bi išao na sastanak.

Lider PDP-a Branislav Borenović ranije je kazao kako je Dodik telefonski obavijestio da će se sastati sa Erdoganom.

Erdogan je danas stigao u BiH u zvaničnu posjetu. Turski predsjednik prisustvovao je i vjenčanju kćerke Bakira i Sebije Izetbegović. Nakon toga, uz vojne počasti, Komšić i Džaferović dočekali su lidera Turske ispred zgrade Predsjedništva. Dom. Dodik tada nije bio prisutan, ali je stigao na sastanak.

Zvanično je! Uslijedio je veliki preokret, Cristiano Ronaldo više nije igrač Juventusa, prešao je u Manchester United!

Recep Tayyip Erdogan nakon sastanka sa Predsjedništvom BiH: “Ovdje se osjećamo kao kod svoje kuće, braćo i sestre hvala vam!”