in ,

Stjepan Mesić bez dlake na jeziku o Zoranu Milanoviću: Ne slažem se sa njegovim stavovima o BiH

Stjepan Mesić o Zoranu Milanoviću

Stjepan Mesić o Zoranu Milanoviću.

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, rekao je da se ne slaže sa stavovima Zorana Milanovića, aktuelnog predsjednika Hrvatske oko njegovih stavova o BiH.

“Oko Bosne i Hercegovine se ne slažem s Milanovićem, ali u 90 posto drugih stvari je dobar”, rekao je Mesić.

Govoreći o njegovom dojmu o Milanoviću kao predsjedniku rekao je:

“Svatko ima svoj stil i svakako je teško stil promijeniti. Smatrao sam da ja moram raditi ono što mi Ustav nalaže, ali moram shvatiti i ono što mi čini okruženje. Morao sam biti svjestan da Vlada i ja nismo ista politička opcija i znao sam da nisam predsjednik svih političkih opcija. Ja imam svoju opciju, ali sam predsjednik svih građana. Tražio sam način za komunikaciju sa Saborom i Vladom, a to je da jedan mjesec ručak bude kod mene, jedan kod predsjednika Vlade, a jedan kod predsjednika Sabora – Luka Bebić, Ivo Sanader i ja”, istakao je Mesić.

Govorio je o razmjerama korupcijske hobotnice u Zagrebu.

“Poslje sitnih će, vjerujem, doći i krupne, no to nije dokaz da naša država funkcionira kao pravna država. Da je tako, davno bi se kod prvih naznaka korupcije država i institucije uključile i vjerojatno do tolikog intenziteta korupcije ne bi došlo”, rekao je Stjepan Mesić.

Dolaze i podaci da je Bandić godinama primao mito. Bi li do progona došlo da je on danas živ?

“On je bio prisluškivan, pritvaran, u istražnom zatvoru… Događalo se nešto s njim što je naslućivalo da će neke sankcije biti poduzete. No dokle god su njegovi glasovi bili potrebni saborskoj većini – njega nitko nije dirao.

Da je ostao živ, da je ovisilo o njegovim žetončićima, vjerojatno ne bi bio uhićen”, rekao je Mesić.

Je li ovo dokaz da je Zagrebom vladala zločinačka organizacija?

“Apsolutno. To je najkraća definicija”, kazao je.

Uhićen je i glavni ravnatelj HRT-a koji je nosio mito Bandiću u torbi, a za što je dobio stan.

“S HRT-om se dugo nešto događa, ona mi više izgled akao da je uređuju urednici Glasa Koncila. Oni se predstavljaju tako skrušeno, kao veliki vjernici, a takve su im i emisije. A vidjeli ste o čemu se radi – trebalo je vremena da se institucije uključe i počnu raditi svoj posao”, kazao je Mesić, prenosi N1.

Velik dio novca u Zagrebu išao je za preplaćene projekte. Je li ovo početak djelovanja koje će rasprlesti hobotnicu?

“Jeste. Uprava grada i grad su se promijenili i vjerujem da će biti političke volje da se stvari izvedu na čistac. Za zagrebačku spalionicu potrošeni su milijuni, no od toga nikada ništa nije bilo.

Kada se Možemo pojavio, vidio sam da se nešto događa. Njihove su me prve akcije oduševile, imale su smisla i bile su poruka. Vjerujem da je kamen koji je bačen u vodu napravio valove koji se još šire i da Hrvatska još nije svjesna što je dobila s grupom Možemo i njihovim istomišljenicima. Vjerujem da će ovo u budućnosti Hrvatskje imati veliku ulogu. Ovi ljudi, prvoborci, intelektualci koji znaju što hoće, što neće i što je u Hrvatskoj loše, oni će biti nova snaga koja će Hrvatsku povesti prema Europi, svijetu i demokraciji.

Sve će ovisiti o tome koliko će biti uspješni u Zagrebu – o tome će ovisiti val koji će se od njih širiti dalje”, rekao je Mesić.

Pogledajte video:

Vojin Mijatović jako emotivno o Srebrenici: “Ovo je moj osjećaj i moja odluka koja mi neće donijeti nikakav politički benefit”

Snažne poruke dolaze iz Amerike: “To nije samo vezano za Bosnu, već generalno, negiranje je završni čin genocida”