U Engleskoj još tuguju za “Dijamantom”, a kako i ne bi: “Otkako smo prodali Edina Džeku mi se mučimo”

Posljednje Sport Vijesti

U Manchester Cityju i danas žale za reprezentativcem BiH Edinom Džekom.

Džeko je sada već davne 2015. godine otišao iz Manchester Cityja i prešao u Romu, a Dijamant je svakako svojim golovima zavrijedio veliko poštovanje na Etihadu. Neki bivši igrači Cityja ga i danas prizivaju…

U emisiji TalkSport je bivši igrač Cityja Trevor Sinclair govorio o nekadašnjoj situaciji u klubu, prelaznom roku i usput se dotakao Džeke.

“Mislim da se mi mučimo otkako je otišao Džeko. On je bio odličan igrač za klub, kao što vidimo zabio je nevjerovatan broj golova za različite klubove. Morao je da ostane u Cityju. On je odlična ‘plan B’ opcija, visok je, igrač koji može da zadrži loptu, mučimo se s tim otkako je on otišao. Iako smo imali Aguera nismo imali taj plan B, takvog igrača”, istakao je Sinclair.

On smatra da bi Harry Kane bio prava zamjena za Džeku. Iako je engleski reprezentativac ljetos bio nadomak transfera u City, ostao je u Tottenhamu.

“Pomalo sam zbunjen što nismo doveli napadača poput Kanea. Bio sam uzbuđen, jer bi on promijenio način na koji City igra“, rekao je Sinclair.

Džeko je u međuvremenu postao igrač Intera i sjajno je otvorio sezonu sa četiri postignuta gola na pet mečeva Serije A.

Leave your vote