in , ,

Velika fudbalska legenda iz Njemačke: “Džeko? Danas samo jedan sebi može priuštiti da trči manje od drugih”

Za rimskli list Il Messegero Džeku je komantrisao Rudi Voeller, fudbalska legenda u Njemačkoj

Kada se komentariše situacija u Romi praktično je nemoguće da se ne priča o Edinu Džeki.

Roma će u novu sezonu ući sa Joseom Mourinhom na klupi, a još uvijek nije poznato da li će popularni Dijamant i dalje biti dio svlačionice.

Za rimskli list Il Messegero Džeku je komantrisao Rudi Voeller, fudbalska legenda u Njemačkoj, ali i Italiji gdje je uspješno nastupao za Vučicu.

“Uvijek sam se divio Džeki, još otkad je bio u Wolfsburgu. Sve zavisi od njega. Hoće li imati volje da igra na određenom nivou”, kazao je čelnik Bayer Leverkusena.

“Kada je u pitanju talenat nema dileme. Stvarno je sjajan napadač, ali danas je na svijetu samo jedan koji sebi može dopustiti da trči manje od ostalih.”

“Radi se o onom malenom. Igra u Barceloni. I svako malo može stati. To je Leo Messi. U modernom fudbalu svi trebaju trčati 90 minuta.”

“Džeko, a to važi i za ostale, treba raditi za saigrače, čak i ako nivo fizičke spreme padne”, poručio je legendarni Nijemac.

Inače, nakon što je Roma putem Instagrama saopštila vijest o ostanku Henrikha Mkhitaryjana, uslijedile su brojne reakcije, a bh. reprezentativac Džeko je aplauzom pozdravio ovu vijest.

Italijanski mediji su ubrzo konstatovali da bi to moglo da znači samo jedno – Edin ostaje u Romi i zajedno s Henrikhom će predvoditi ovaj tim pod vodstvom Mourinha u pokušaju da se Vučica domogne samog vrha u Seriji A.

Džeko ima ugovor do ljeta 2022. godine i postoje razne glasine – čas odlazi jer nije dio Mourinhovih planova, čas je neko ko će biti važna karika u timu portugalskog stručnjaka u novoj sezoni, piše Sportsport.ba.

Ni ona sama nije mogla da vjeruje: Kandidatkinja iz BiH koja je pobjedila Isaka Šabanovića u duelu u Zvezdama Granda ne krije sreću

Ćamil Duraković nakon govora Milorada Dodika u Beogradu: “Na sreću, nije on nadležan da utvrđuje genocid!”