Vrlo žestoka reakcija Senada Pećanina: “Kad Bakir daje Bosnu u emanet Erdoganu, logično je okupljanje lešinara”

Događaji Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je u nedjelju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da zajedno s kolegama iz Turske i Srbije posreduje u pregovorima o budućnosti BiH, rekavši da su “dosadašnji međunarodni predstavnici izgubili njegovo povjerenje jer su zastupali interese Bošnjaka”, prenijela je Hina.

“Ako je moguće da u konstelaciji Tayyip Erdogan, Aleksandar Vučić, Milanović razgovaramo, razgovarat ćemo. Ako ne, vidjet ćemo”, izjavio je novinarima Dodik, srpski član tročlanog predsjedništva države.

On je u petak tokom Erdoganove posjete Sarajevu utvrdio kako je “Dejtonski sporazum praktično mrtav”, pa je sada potrebno postići novi dogovor o budućnosti BiH.

Ovaj Dodikov poziv izazvao je komentare na društvenim mrežama.

Advokat i bivši direktor magazina “Dani” Senad Pećanin doveo je Dodikov poziv u vezu sa odnosima BiH i Turske.

“Kada se politički idiot Bakir Izetbegović hvali da mu je babo Bosnu ostavio u amanet Erdoganu, onda je i logičan poziv za okupljanje lešinara”, napisao je, uz ostalo, Pećanin na Twitteru.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zaključio je kako je “besmislena galama” o strancima njegovog kolege Dodika. A kao potvrdu svojih riječi Komšić je naveo kao je Dodik pozvao strance da se uključe u navodni dijalog oko promjene daytonsog uređenja BiH.

Leave your vote