in , ,

Zlatko Lagumdžija javno ismijao Zorana Milanovića: “Milanović bi bio uspješniji kao astronaut, to što radi je katastrofa”

Zlatko Lagumdžija se obrušio na Zorana Milanovića.

“Ovo što radi je potpuna katastrofa, mislim da bi uspješniji bio kao astronaut kod Elona Muska nego što ovo radi”, kazao je u Pressingu Zlatko Lagumdžija, bivši parlamentarac i šef diplomatije BiH.

Na pitanje kako komentariše posljednje izjave Zorana Milanovića, Lagumdžija je kazao:

“On je ovdje bio na predizbornom skupu kada je agitovao za Željka Komšića da po drugi put bude izabran u predsjedništvu. Ovo što radi u posljednje vrijeme; ja ne vidim da Milanović to što radi ima veliki broj prijatelja u Hrvatskoj među ljudima do kojih bi trebalo da drži. Ovo što radi je potpuna katastrofa, mislim da bi uspješniji bio kao astronaut kod Elona Muska nego što ovo radi“.

Dogovori domaćih lidera uz pokroviteljstvo Turske, Srbije i Hrvatske?

“Mi ne bismo bili za tim stolom, nego bi bili na tom stolu. To bi bila katastrofa za nas. Za dogovor, naročito kada imate tri neke velike, jake zemlje u odnosu na nas. Ne daj Bože da se oni dogovore, jer njihov dogovor o BiH bi mogao završiti bez BiH”.

“Dodik se nalazi u poziciji Radovana Karadžića iz 1995. kada je Karadžić zaključio da je jedini način da opstane da bude državotvorac. Da dobije parče države i on bude državnik. Opozicija u RS je najozbiljnija opozicija Dodiku.

Dodik će dočekati Trumpa, kao što ga je Godo dočekao, dakle neće ga dočekati. Amerika ne može za nas uraditi naš posao, mi moramo pokazati unutarnju snagu da bi nam oni pomogli”, dodao je.

Milorad Dodik o pozivu za njegovu smjenu jako bahato: “Šefik Džaferović će me još dugo gledati ovdje”

Sergej Barbarez

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez o Miralemu Pjaniću: “Ljudi moji zapamtite…”