Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić: “Uspomena na stradale obavezuje da nikada više ne proispitujemo mir”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić obratio se povodom godišnjice genocida u Srebrenici.

“Nakon 26 godina od ovog mučnog događaja, želim da vam kao predsjednik Skupštine Crne Gore i kao čovjek uputim izraze dubokog saosjećanja, koja svima na na ovim prostorima mora da bude neizreciva opomena da život u miru ima neprocjenjivu vrijednost”, kazao je Bečić.

On je istaknuo da uspomena na stradale obavezuje da nikada više ne proispitujemo mir.

“Jedino tako nam budućnot može biti izvjesna i svijetla, a sa mračnom prošloću se moramo suočiti. Crna Gora je kroz Rezoluciju najoštrije osudila genocid. Osudili smo sve zločine na području bivše Jugoslavije”, rekao je Bečić dodao:

“Zločinci imaju ime i prezime, nemaju oni nikakvu nacionalnost, nikakvu vjeru. Ni Bog ni Allah nije sa njima. Molim sve one, koji ovih dana, brane ovaj ili onaj narod od Crne Gore, da prestanu sa štetnim manipulacijama. Upravo takvim postupanjima oni poimenično određenom pojedincu kojem je ustanovljena krivica kao individualna odgovornost grade živi štit od određene nacije i određene vjere. Samim tim kompromituju tu naciju i tu vjeru”.

Pozvao je sve komšije, prijatelje, sunarodnike i svu balkansku braću i sestre, da rade na razumijevanju i solidarnosti.

“Izražavajući spremnost da učinim sve da nikada više ne dođemo u situaciju da izbiju ratni sukobi u okviru kojih će se zbivati bezumni zločini, čije ćemo žrtve sahranjivati decenijama nakon toga, kao i u uvjerenju da nikada više zločin, stradanja, razaranja, barut, i nestabilnost neće biti prva asocijacija na Balkan, još jednom se u ime građana Crne Gore i svoje ime poklanjam ubijenim, uz osjećaj dubokog pijeteta prema njima i iskrenog saučešća u bolu članova njihovih porodica. Da njihove duše počivaju u miru, slava im”, zaključio je on.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.