Željko Komšić o zahtjevu Tegeltije da smijeni Podžića: “Zastupnici Demokratske fronte glasati će protiv zahtjeva za smjenom ministra”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić oglasio se povodom odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije da smijeni ministra odbrane naše zemlje Sifeta Podžića.

Tegeltija je, podsjetimo, navedenu odluku poslao Parlamentu BiH koji treba odlučiti o tome.

“Zastupnici Demokratske fronte glasati će protiv zahtjeva za smjenom ministra Podžića”, kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Tegeltija je saopćio da je odluku o smjeni Podžića donio nakon što je ministar Podžić, kao tvrdi, “prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju”.

Podsjetimo da je Tegeltija uputio ranije pismo ministru odbrane sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe Manjača 21 – čime se odgodila vojna vježba koju su planirale OS BiH i Vojska Srbije na Manjači.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.