Komarci su dosadni, ali ih možete otjerati pomoću jednog prirodnog sastojka

Ako postoji mnogo različitih načina kojima se mogu otjerati leteće napasti, ovaj je najjeftiniji, a svi kod kuće imaju potreban sastojak.

Talog crne kave koristi se za mnoge stvari, za piling kože, u borbi protiv celulita, a isto tako je učinkovit u borbi protiv komaraca!

Talog kafe stavi se na aluminijsku foliju koja se stavi na tanjur. Važno je da prije idućeg koraka talog bude potpuno suh.

Potom se tanjur stavi na ravnu površinu koja se nalazi na otvorenom. Onda se zapali dugom šibicom ili štapićem, a kada se počne dimiti, proizvod je spreman i komaraca više neće biti.

Osim s talogom kafe, ovaj trik funkcioniše i s granulama instant-kafe.

Ako sunce sve jače grije, većina ljudi zbog cirkuliranja zraka prozore drži otvorenima, no otvoreni su i za dosadne muhe koje prenose više od 100 patogenih mikroorganizama koji se nakupljaju na njihovim nogama i usnim organima.

Zato su stručnjaci nedavno izdali i vodič o tome kako na prirodan način spriječiti muhe da ulaze u domove uz pomoć biljaka; a njihov je savjet jeftin, brz i jednostavan.

Naime muhe ne vole bosiljak ni mentu i te će ih biljke odbiti pa ih možete posaditi i staviti na prozorske klupice i u blizinu vrata.

Polly Shearer, stručnjakinja za čišćenje u Tap Warehouseu, otkrila je i kako ovog ljeta možete spriječiti da se muhe zadržavaju u vašoj kuhinji.

“Vrućina uzrokuje porast broja muha i kućne će se muhe najvjerojatnije brže razmnožavati po jako toplom vremenu koje im odgovara pa je dobro i preventivnim mjerama zaustaviti njihovo razmnožavanja”, objasnila je za Mirror.

O tome čitajte na linku ispod.

Dosadne kućne muhe vole vrućinu: Evo kako ih ljeti možete držati dalje od svog doma

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.