Ćiro Blažević u čudu zbog Edina Džeke i onoga što mu je rekao prije 15-ak godina: Bravo sine!

Legendarni trener i bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević oglasio se na Facebooku nakon fenomenalne partije Edina Džeke u Ligi prvaka protiv Plzena, iskazavši divljenje jer naš napadač traje toliko dugo na velikoj sceni.

Džeko je postigao dva gola protiv češkog tima, te je pomogao Interu da ostvari ključnu pobjedu za plasman u osminu finala Lige prvaka.

Zanimljivo, bio je to njegov 12. gol protiv Plzena u samo deset nastupa, što je najbolji skor u njegovoj karijeri protiv nekog kluba – javlja Klix.

“Kada sam tamo negdje 2008. godine rekao Džeki da je najbolji napadač, nisam mislio da će to potrajati i narednih 15-ak godina.

Evo ga baš gledam kako zabija i dalje… Bravo sine!”, napisao je Ćiro na Facebooku.

Blažević je od jula 2008. do decembra 2009. vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine do prvog plasmana u baraž u historiji, no u borbi za Svjetsko prvenstvo 2010. od Zmajeva je bolji bio Portugal.

Inače, Džeko je golovima protiv Viktorije Plzen napredovao na listi najboljih strijelaca u historiji Lige prvaka.

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH u pobjedi protiv Plzena (4:0) postigao je nova dva gola koja su mu donijela plasman na 33. mjesto vječite liste strijelaca u Ligi prvaka.

Na 33. mjestu vječite liste strijelaca u Ligi prvaka Džeko je sada zajedno s Erlingom Haalandom, Jean-Pierreom Papinom i Ryanom Giggsom.

Tako je prestigao dvije istinske legende ovog sporta, Luisa Suareza i slavnog Brazilca Rivalda.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.