Brojne reakcije pristižu, Enis Bešlagić se emotivnom porukom oprostio od Saše Petrovića: “Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te “cijene” ovdje…”

Brojne kolege, prijatelji i poznanici opraštaju se od kultnog bh. glumca Saše Petrovića na društvenim mrežama. Među njima je i Enis Bešlagić koji se oglasio na svom Facebooku.

“Dragi i dobri Saša, sada odmori…

“Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te “cijene” ovdje…

Odmori od nekih lažnih kolega, prijatelja i dušebrižnih producenata, koji su umanjivali tvoju vrijednost i na kapaljku ti davali mizerne honorare, jer oni “znaju” koliko tebi treba i koliko ti zaslužuješ, a bio si GLUMČINA!

Putuj dušo i tvojoj porodici mir želim”, napisao je Bešlagić.

Oglasio se i Emir Hadžihafizbegović.

Hadžihafizbegović se na Facebooku oprostio od velikog prijatelja i kolege koji nas je iznenada napustio.

“Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica.

Ne znam na zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to odbrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolisano teku”, naveo je.

Potom se Hadžihafizbegović osvrnuo na prijateljstvo s Petrovićem koje su godinama njegovali.

“Bilo je to ono prijateljstvo i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti, a da taj neko to razumije to razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz ‘Audicije’. Volim te brate. Falit ćeš, al’ jako. Adio kumpanjo”, dodao je.

U regionu Saša je najpoznatiji po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni iz 1987. i 1989., prvom i drugom dijelu “Hajde da se volimo”.

Lepa Brena za srbijanske medije prisjetila se bh. glumca i otkrila po čemu će ga pamtiti.

“Teško je opisati tugu riječima. Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava”, kazala je.

Smrt legendarnog bh. glumca Saše Petrovića potresla je i Branka Đurića Đuru s kojim se poznavao od ranog djetinjstva.

Pogođen viješću o smrti prijatelja Đuro se od njega oprostio na Instagramu zajedničkom fotografijom iz djetinjstva.

“Jučer je otišao najbolji glumac naše generacija i moj drug od ranog djetinjstva. Bio je prvi u svemu. Bio je previše brz za jedan život. Zbogom Sale. Putuj mirno, pajdo. Toliko toga smo prošli zajedno”, napisao je.

Saša i Đuro su odrasli zajedno u Sarajevu, a potom su nastavili sarađivati profesionalno. Njihov prvi zajednički projekt bila je kultna “Audicija” iz 1985. godine, potom su sarađivali i na filmu “Ovo malo duše” Ademira Kenovića u kojem je Saša igrao lik Latifa, a Đuro Ibrahima.

Publika će Sašu svakako pamtiti i po ulogama iz filmova “Hajde da se volimo”, “Teško je biti fin”, kao i popularne serije “Lud, zbunjen, normalan”. Također, ostat će prepoznatljiv i po svom radu u Kamernom teatru te predstavi “Sjećaš li se Doli Bel”.

Podsjećamo, bh. glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je jučer u 61. godini života. Nakon borbe s bolešću preminuo je u rodnom Sarajevu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.