Aleksandra Pandurević se surovo obrušila i iznijela teške uvrede prema Biseri Turković: “Nek ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto”

Posljednje Vijesti

Članica Glavnog odbora SDS, Aleksandra Pandurević poručila je ministrici vanjskih poslova BiH Biseri Turković da “ne gura nos tamo gdje joj nije mjesto” i da prije nego nešto izjavi prvo se dobro informiše.

Reagujući na izjavu Turković da se memorijalni centar u Donjoj Gradini u znak sjećanja na jasenovačke žrtve ne može graditi bez odobrenja institucija BiH, Pandurević je kazala da iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad stratištem.

– Ono što je za Horstenaua pakao na zemlji, to je Biseri Turković nešto za nipodaštavanje i povod da se drvljem baci na Njegovu svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji su na osamdesetu godišnjicu od osnivanja jednog od najužasnijih logora u historiji čovječanstva najavili gradnju memorijalnog centra u Donjoj Gradini. Iole pristojan i normalan čovjek sebi, prije svega, nikada ne bi dozvolio da upućuje otrovne strelice nad svetilištem, mučilištem, stratištem u kojem je stradalo više od 700.000 Srba, prema njemačkim izvorima, među kojim i hiljade djece – naglasila je Pandurević.

Ona ističe da Turković to sebi dopušta, pokazujući svoje dehumanizovano lice, držeći lekcije Vučiću o tobožnjoj potrebi da institucije BiH i narod daju svoju saglasnost.

Prije svega, kako kaže Pandurević, ministrica za ”hurme” trebalo bi da zna da institucije BiH nemaju nikakve veze s izdavanjem građevinskih dozvola i da je to posao opštinske vlasti.

– Što bi naš narod rekao, gura nos gdje mu nije mjesto. Sramota na obrazu svih u BiH jeste što dostojan memorijalni centar nije odavno izgrađen i što u BiH još uvijek postoje oni koji nisu spremni priznati razmjere zločina Pavelićeve NDH. Čak ni više od sedamdeset godina od istih – navela je Pandurević između ostalog za Srpskainfo.

Leave your vote