Ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić s predstavnicima bh. dijaspore: “Pokrenuta inicijativa za organizaciju zajedničkog skupa”

Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Kemal Kozarić boravio je u trodnevnoj posjeti Zajednici bh. udruženja Salzburg gdje se sastao s predstavnicima bh. dijaspore u ovom dijelu Austrije.

Tom prilikom, predstavnici bh. dijaspore i ambasador Kozarić razgovarali su o budućoj saradnji, a između ostalog dogovoreno je i zajedničko djelovanje koje će doprinijeti širenju pozitivne slike o BiH.

“Razgovarano je i o pomoći da građani porijeklom iz BiH postanu punopravni i jednakopravni članovi austrijskog društva”, saopćeno je iz Udruženja.

Sastanku je između ostalog prisustvovao i počasni konzul Bosne i Hercegovine u Salzburgu Markus Friesacher, a ambasador Kozarić je razgovarao i sa nekoliko uspješnih pojedinaca i privrednika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

“Na sastanku je dogovoreno da će se već u narednom periodu intenzivirati saradnja Ambasade BiH i bh. dijaspore, te je pokrenuta inicijativa za organizaciju zajedničkog skupa sa predstavnicima pokrajinske vlasti Salzburga sa ciljem o dobijanju besplatnog prostora za bh. udruženja”, navodi se.

Posjeta delegacije Ambasade Bosne i Hercegovine nastavila se obilaskom Salzburga što su također upriličili predstavnici bh. udruženja.

Grad Salzburg je pored ostalog poznat i po multinacionalnosti koju najbolje oslikava činjenica da u njemu žive građani koji dolaze iz više zemalja širom svijeta.

Također, oko 16.000 građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine također boravi u ovom gradu što ih čini jednom od najbolje integrisanih i uspješnijih zajednica u ovom gradu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.