Američka ambasada: Parlamentarna skupština BiH bi trebala učiniti pravu stvar i usvojiti dugo odlagani nacrt zakona javnih nabavki

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovin oglasila se putem zvaničnog Twitter naloga, povodom reformi koje očekuju državu. Naime, napomenuli su kako se velika pažnja mora posvetiti reformi javnih nabavki.

Tako iz Američke ambasade ističu kako je potrebno da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine usvoji nacrt zakona koji je usklađen s međunarodnim pravilima.

– Bosni i Hercegovini je očajnički potrebna reforma javnih nabavki. Parlamentarna skupština BiH bi trebala učiniti pravu stvar i usvojiti dugo odlagani nacrt zakona usklađen s međunarodnim standardima, koji će donijeti više transparentnosti u proces javnih nabavki, pojasnili su iz Ambasade SAD-a.

Naveli su i kako se novac ne može koristiti za bogaćenje korumpiranih političara.

– Javni novac se mora koristiti za dobrobit građana, a ne za bogaćenje korumpiranih političara i javnih funkcionera”, saopćili su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Podsjećamo, u prijašnjim saopštenjima iz američke ambasade su saopštili da su vezivno tkivo Bosne i Hercegovine ljudi koji žive u ovoj državi i bore se da izgrade bolju budućnost za sebe i svoje porodice.

“To su Bošnjaci. To su Hrvati. To su Srbi. To su Ostali. Svi su oni građani BiH. I svi oni zaslužuju demokratsku i prosperitetnu budućnost za koju su glasali, ali im je njihovi politički čelnici još nisu isporučili.

Ono što BiH sada treba, više nego ikada u svojoj skorijoj istoriji, veći je fokus na izgradnju zajedničke budućnosti u okviru euroatlantske porodice država, kao i da politički čelnici troše manje energije i vremena na retoriku i aktivnosti koje dijele dobre ljude koji ovdje žive i rade”, rečeno je u Ambasadi SAD-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.