in , ,

Amerikanci i Britanci žustro reagovali nakon sramne izjave crnogorskog ministra o genocidu u Srebrenici

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici zatražila je od Vlade Crne Gore da “nedvosmisleno osudi masakr u Srebrenici i nazove ga pravim imenom – genocid”

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici zatražila je od Vlade Crne Gore da “nedvosmisleno osudi masakr u Srebrenici i nazove ga pravim imenom – genocid”.

Crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić u petak je, odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore, rekao da je spreman da prizna da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i “nedvosmisleno utvrdi”.

Iz Ambasade SAD-a su na Twitteru naveli da su zabrinuti zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

“Tražimo jasnoću i nadamo se da će Vlada nedvosmisleno osuditi masakr i nazvati ga pravim imenom – genocid“, poručili su iz američke ambasade.

Ambasadori UK-a u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, Matthew Field i Karen Maddocks, u zajedničkoj izjavi kazali su kako Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje jasno u svom dugogodišnjem stavu da je ono što se desilo u Srebrenici bio genocid.

“To su činjenice, utvrđene pred dva međunarodna suda na osnovu brojnih dokaza. Naprijed možemo ići samo uz priznavanje i poštovanje prošlosti”, navedeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici.

UEFA se oglasila nakon haosa u Beogradu, Cristiano Ronaldo dobio odgovor nakon prozivki!

Žestoke poruke: SABNOR u BiH reagovao na izjave Abdulaha Skake kod Senada Hadžifjezovića