Ani Brnabić više neće “pasti na pamet” pričati o ovome, hrvatski novinar silovito: “Autobus, grobnica i tako dan i noć je činila srpska vojska u Srebrenici”

U posljednje vrijeme svjedoci smo varnica na relaciji Beograd-Zagreb.

Prvo je srbijnska premijerka Ana Brnabić optužila je Hrvatsku za etničko čišćenje iz 1995. godine.

Ne postoji etnički čišća država na teritoriju Evrope od Hrvatske. Vi ste istjerali sve te ljude pa onda kažete – nisu morali bježati. Vidjeli smo kako nisu morali bježati budući da su oni koji su ostali uglavnom pobijeni – kazala je Brnabić.

Na njene izjave, između ostalih, reagovao je i poznati hrvatski novinar Zoran Šprajc.

“Ali budimo iskreni, gospođo Brnabić, etničko čišćenje ne radi se tako da pustiš ljude da odu. Jer će se možda vratiti, pa su se mnogi i vratili. Etničko čišćenje nepovratan je proces.

Ne znam jeste li čuli za ovu raspravu, dosta zgodan slučaj etničkog čišćenja kad je jedna vojska, kakva-takva, zločinačka, ali je vojska iza koje stoji ozbiljna država, ako sebe u Srbiji smatrate ozbiljnom državom, dakle kad je ta vaša srpska vojska iza koje je stajalo vaše rukovodstvo, vaše oružje, vaši građani i vaše pare, zarobila osam hiljada dječaka, muškaraca i staraca, od kojih mnogi puške nisu ni vidjeli i pobila ih kao pse.

Možda ste nagluhi pa niste čuli za taj slučaj, ali ste valjda negdje nešto o tome pročitali. Srebrenica se zove mjesto. E to se zove etničko čišćenje teritorija. Organizirano. Baš vojnički dobro organizirano, tako da bi vam i kolege iz Trećeg Reicha pozavidjeli, Auschwitz kolege iz NDH također.

Ovčara i Vukovar su toj vojsci iza koje je stajala vaša cijenjena srpska država bili valjda vježba, uhodavanje sustava.

Ondje su u dva dana pobili samo 270 ranjenika, zarobljenika, civila. Šta je to za takvu vojsku. Ali u Srebrenicu su vaši dali stvarno sve od sebe. Autobus, strijeljanje, grobnica, autobus, strijeljanje, grobnica – i tako dan i noć, šest dana i šest noći, 8.300 ljudi. Koliko je to autobusa, koliko je to metaka, koliko je to jauka”, kazao je Šprajc, piše RTL.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.