Apel Muriza Memića, upitao je građane: “Imate li slobodan suncobran za Davora, ja dolazim po njega…”

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, posjetio je i danas Davora Dragičeva ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Davor boravi ispred ove ustanove od kraja marta. Kako je rekao po dolasku, tu će biti dok ne počnu “hapšenja odgovornih za ubistvo njegovog sina Davida”.

Muriz ga posjećuje skoro svaki dan. Tako je Davor ‘pustio’ live ovog jutra i obratio se Facebook korisnicima u društvu s Murizom.

Tom prilikom Muriz je rekao da je najveći krivac za nerazjašnjene slučajeve Visoko sudsko i tužilačko vijeće.

“Tražit ćemo od visokog predstavnika da ih smijeni, da vidimo može li on iskoristiti te ovlasti. Ako ne može, slobodno neka ide OHR iz Bosne i Hercegovine”, kazao je Muriz Memić.

“Ja neću dozvoliti da budem ponižen. Ubijeno mi je dijete. U sudnici advokati izvrću riječi. Molim ih da ne ismijavaju mene i moje mrtvo dijete. Neka brane svoje klijente, ali ne na onaj način. Dijete je ubijeno, mrtva glava je u pitanju.

Tu sjede Alisa i njen tata, vidjet ćemo na kraju koja je njihova uloga. Zijad Mutap je upetljan u još jedno ubistvo. Pozivam Sabinu Sarajliju (glavna tužiteljica KS op. a.) da me sasluša. Nije htjela da me primi za moj slučaj. Neka me sasluša da iznesem šta znam o Zijadu Mutapu”, kaže Muriz.

“Moram reći da ja sebi ništa neću uraditi. Ako se neko toga pribojava. Sigurno neću. Ali, neću ni dozvoliti da bude ponižen. Krivci moraju odgovarati”, rekao je Muriz Memić.

“Sabina Sarajlija priprema neku igru. Neće im proći…”, dodaje.

“Ako ja i Davor ne uspijemo, zajedno s Ifetom, mislim da više nikad niko neće ni probati”, kaže Muriz Memić. “Ja da sam mislio odustati, ne bih do ovog trenutka došao”, dodao je.

“Pripreme za novi skup su u toku. Mogu reći adresu – OHR. Moraju početi raditi svoj posao”.

Na kraju je uputio apel ugostiteljima.

“Ako neko ima veliki suncobran slobodan, neka pozove mene, ja ću doći da ga prevezem ovdje kod Davora. Eto, neka se javi ko god ima, ja ću doći”, rekao je Memić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.