Asad efendija Fočo uputio nedvosmislen poziv javnosti: “Dženan Memić je ubijen u miru, a ubice su na slobodi”

Efendija Asad Fočo obratio se putem Facebook grupe „Pravda za Dženana Memića“, gdje je pozvao građane Bosne i Hercegovine da se u što većem broju odazovu skupu za Dženana Memića.

Kao što je poznato skup podrške porodici Memić zakazan je za subotu u Sarajevu.

“Dženan je ubijen u miru, a ubice su na slobodi. Ubijanje Dženana i njegove porodice traje pet i po godina. Naši šehidi nisu svoje živote dali da bi mi živjeli u korumpiranom društvu. Hoćemo li dozvoliti da njihova krv bude uzaludna? Ubijamo li domovinu ako dopuštamo da njen narod bude kažnjen, a mi nijemi?”, pitao se efendija Fočo.

On je prisutne na ovoj društvenoj mreži pitao – da li su spremni prolaziti kroz sve ovo kao i porodica Memić u posljednjih pet i po godina.

“Jeste li spremni čuti kako je jedno službeno lice reklo drugom službenom licu „pustite ga neka krklja ionako ne može preživjeti više od sedam dana“. Jeste li spremni da vam policijski službenik nudi da prihvatite da naplatite odštetu, a da priznate da je učinjena saobraćajna nesreća. Kolika je cijena za bol za gubitak svoga djeteta”, govorio je Asad ef. Fočo.

Kompletno obraćanje Asada ef. Foče možete pogledati na linku ispod:

https://www.facebook.com/ZaDzenana/videos/247005457314422

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.