Arijana Memić se obratila javnosti: “Nadam se da ćemo imati prve saučesnike koji će biti pravosnažno osuđeni”

Arijana Memić, sestra preminulog Dženana Memića, oglasila se na platformi Facebook povodom održavanja ročišta u petak, na kojem će osuđeni i Tužilaštvo BiH iznijeti svoje žalbe. “Nadam se da ćemo, evo osam godina nakon ubistva našeg Dženana imati prve saučesnike koji će biti pravosnažno osuđeni”, navodi Memić u objavi.

Njenu objavu prenosimo u cjelosti:

“U julu prošle godine, Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine izreklo je drugostepenu presudu u predmetu “Zijad Mutap i drugi”, kojom su optuženi Alisa Ramić i Hasan Dupovac proglašeni krivim zbog prikrivanja dokaza u slučaju ubistva našeg Dženana,

Alisa Ramić (“lažna amnezija”) je osuđena na 2.5 godine zatvora, a Hasan Dupovac(“da bolje naplatiš mrtvo dijete”), bivši načelnik Odjeljenja za saobraćajne istrage u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na 3 godine zatvora.

Alisa Ramić je proglašena krivom zbog davanja lažnog iskaza, a Dupovac je osuđen zbog zloupotrebe položaja.

Obaviješteni smo da će se ročište na kojem će i osuđeni ali i Tužilaštvo BiH iznijeti svoje žalbe, biti održano u petak, u 9h.

Nadam se da ćemo, evo osam godina nakon ubistva našeg Dženana imati prve saučesnike koji će biti pravosnažno osuđeni.

Nadam se da nećemo čekati još osam godina da odgovaraju oni koji su ubili našeg Dženana ali i ostali saučesnici koji se još uvijek nalaze u MUP-u KS i Tužilaštvu KS, kao i oni koji su potpisivali lažne amnezije, lažna saobraćajna vještačenja, itd.

Mi ćemo istrajati u nastojanju da dođemo do konačne istine i da pravda bude zadovoljena! Dragi ljudi, vama se želim zahvaliti jer nas ni na trenutak niste ostavili same u našoj borbi. Hvala vam na svemu!”

U objavi također navodi okupljanje u Velikoj aleji, Ilidža, na mjestu zločina. Detalji okupljanja će biti naknadno objavljeni

“U toku naredne sedmice, organizovat ćemo okupljanje u Velikoj aleji na Ilidži, na mjestu gdje je naš Dženan pronađen 8.2.2016.g.

O tome ćemo vas naknadno obavijestiti putem stranice Pravda za Dženana Memića.
Petak, 2.2.2024.g, sud BiH.”

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila njegova tadašnja djevojka Alisa Mutap.

Uslijed zadobijenih povreda, mladić Dženan Memić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.