Emotivno obraćanje Arijane Memić: Napuštam Klub NiP-a. Niko se neće poigravati sa mojom porodicom i sa mnom

Arijana Memic upravo izjavila da izlazi iz Kluba NiPa. Obratila se komesaru rekavši da je slavio kada je u petak oslobođen Hasan Dupovac. Pojedini zastupnici ispratili njen govor aplauzom.

“Nisu problemi od jučer, od tome govorimo proteklih godina.

Upozoravala sam ministra i pojedine kolege iz Kluba. Mislili su da ću to da progutam. Mjesec dana sam čekala da mi neko odogovri na pitanje, pa i ako postoji zakonska prepreka da mi se to navede.

Dobila sam odgovor u jednoj rečenici. Komesar mi rekao da mi ne može dati traženi odgovor zbog zaštite ličnih podataka”, kazala je Memić.

Potom je dodala:

“Frustrira me da je broba moje porodica agonija od osam godina stala u jednu rečenicu. Nisam tražila lične podatke, nego službene podatke. Nikada neću raditi iza zatvorenih vrata.

Smatram da ako imamo vlast u rukama, ako ne obavljamo časno i pošteno, zašto je grčevito čuvamo. Meni vlast ne vrijedi ništa. Mogu vam pričati i kako izgleda kada se godinama borite za siguran kanton”.

Arijana Memić je potom emotivno saopštila da napušta klub Naroda i pravde.

“Napustila sam klub NiP-a. Nisam član niti jedne stranke, pa ne mogu da istupim. Izlazim iz kluba jer neću dozvoliti da se bilo ko poigrava sa mnom i borbom moje porodice. Tereta sam toliko podnijela da promijenim nešto. Vjerovala sam u dobronamjernost.

Ne možete komesaru reći da u petak se pila slatka jer je oslobođen Hasan Dupovac. U ovom KS se može sve završiti zahvaljujući parama. Ja ću svoju borbu nastaviti sa svojom porodicom časno i pošteno. Možda nekada izgubimo bitku ali nastavljamo dalje. Dokazali smo da govorimo istinu. Neću izdati narod koji je glasao za mene.”

Pojedini zastupnici ispratili njen govor aplauzom.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.