Bahatost Milorada Dodika nema kraja, poručio javnosti da će do 28. oktobra imati svu dokumentaciju…

Posljednje Vijesti

Član Predsjedništva Milorad Dodik se obratio medijima nakon sjednice NSRS, gdje je komentarisao usvajanje Prijedloga zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima kojim se planira osnivanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS.

“Dali smo doprinos da neke aktivnosti pređu na nadležnost BiH i pošto se pokazalo da to ne daje rezultate, legitimna je reakcija RS da nadležnosti reguliše na svoj način i na to ima pravo.

Danas smo mogli vidjeti da je NSRS to usvojila i da se obezbjedi redovno i kvalitetno snabdijevanje. To nije ništa novo, RS je imala već svoju agenciju, ali zbog pritisaka međunarodne zajednice i nekih praznih obećanja smo vidjeli da to ne ide”, kazao je Dodik.

“Do 28. ćemo imati svu dokumentaciju i zakazati NSRS.

“Vidimo da se na terenu realizuje plan okupljanja probosanskih snaga, dolaskom Džaferovića u Bijeljinu i najbolje pokazuje kako se okupljaju probosanske snage, ističe Dodik, prenosi N1.

“9. marta Tihić, Lagumdžija, ja, Čović, Ljubić smo se tada dogovorili na koji način riješiti pitanje imovine, ali to nije odgovaralo međunarodnoj zajednici koja je taj sporazum ukinula. Sukoba nema, niti će ih biti niti ko ima namjeru s naše strane to da radi”.

“Posjeta Džaferovića u Bijeljinu je dokaz na koji način se nisko palo. Postavlja se moralno pitanje da li je moguće da neko ko predstavlja Bijeljinu na ovaj način se podsmijava i ponižava i sahranjuje bilo kakvu odgovornost Džaferovića za to što je učinio. O tome je pisala štampa, to možete naći“, navodi.

“Ponovio je opet suludo da “BiH nema visokog predstavnika”.

“Ovaj Schmidt se lažno predstavlja, nema visokog predstavnika dok ga ne imenuje Savjet bezbjednosti. Nijedan dopis njegov ne znači ništa, to je kao dopis običnog građanina”, kazao je Dodik.

Leave your vote