Bajrović kroz osmijeh: “Tanović mi je naredio da pustim bradu”; “Navojec: U rukama oskarovca osjećam se kao Oskar”

U ostvarenju Danisa Tanovića “Deset u pola”, čije će snimanje u Sarajevu danas biti završeno, glavne uloge igraju Izudin Bajrović i Branko Đurić Đuro, koji igraju ćevabdžije i prijatelje.

– Jedan od rijetkih zanata u Sarajevu koji će opstati. To je brend sarajevski, kojem ni korona nije uspjela ništa poremetiti – kazao je Bajrović.

Na pitanje je li tema o ćevapima i koji su najbolji previše lokalna, odgovorio je:

– Mislim da priču dvojice prijatelja koji drže dva restorana u Njujorku može zainteresirati ljude isto kao što mogu ćevabdžije. To što se dešava na čarsiji, i oni imaju probleme s kojima se svi suočavaju.

Istakao je kako on, odnosno lik kojeg igra u filmu ne traži puno.

– Ali tražim da dijete bude sa mnom, i da mi podari unuka ili unuku. A moje dijete hoće da ode. Lijepa je priča, nije samo lokalna – kazao je Bajrović.

Kroz šalu je rekao da je Tanović zaslužan za njegov izgled.

– Reditelj mi je naredio za zapustim bradu, on zna zašto. Možda nisam dovoljno zanimljiv bez brade – našalio se Bajrović.

Đuro je istakao da mu je ovo treći film koji radi s Tanovićem. Zanimljivo je da on igra ćevabdžiju, a vegetarijanac je.

– Tema ćevapa je ona o kojoj smo svi uvijek govorili, a o kojoj nikad ništa nije snimljeno. Kad radiš, ne razmišljaš o uspjehu. A sve što je kvalitetno lokalno, dobije svoje mjesto globalno. Andrić je pisao lokalno, a uspio je globalno – poručio je Đuro.

I glumac Goran Navojac dio je ekipe. Danas je bio dobro raspoložen te se našalio da neće otkrivati kako se film završava.

– Imamo sreće da Covid mjere popuštaju i mi se sada radujemo tome da imamo priliku ponovo zarađivati za život. Mladim glumcima je strašno teško u današnje vrijeme. Ima ih puno, a posla je manje. Mi smo bili nekada bili u puno boljoj poziciji od njih – rekao je Navojec.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.