Banjalučki analitičar Srđan Puhalo ukazao na Dodikovo licemjerje: Danas čestita Bajram, a sutra opet…

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik čestitato je Bajram reisu-l-ulemi Mustafi ef. Kavazoviću i svim muslimanima.

Radi se o istom Dodiku, koji Sarajevo naziva Teheranom, kojem smeta veliki broj džamija u Sarajevu, kojem smeta ezan pa mujezinov poziv na namaz naziva “hodžinim arlaukanjem”, koji…

Upravo na ovo Dodikovo licemjerje ukazao je banjalučki politički analitičar Srđan Puhalo.

– Dodik čestito muslimanima u BiH Bajram, a sutra opet po starom, negiranje genocida, umanjivanje zločina, omalovažavanje imena, ismijavanje džamija, veličanje ratnih zločinaca i priča o terorizmu!!!, napisao je Puhalo na Twitteru.

Dodik je čestitao Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim građanima islamske vjeroispovijesti u RS i BiH sa željom da praznik proslave u miru, dobrom zdravlju, duhovnom blagostanju i radosti.

– Želim da svaki dan, a posebno praznični budu podsticaj i duhovni podstrek za njegovanje dobrih međuvjerskih odnosa, izgradnju bolje i prosperitetnije budućnosti, kao i međusobno razumijevanje i poštovanje – istakao je Dodik u čestitki.

Poželio je svim vjernicima islamske vjeroispovijesti da Ramazanski bajram proslave u sreći i zdravlju u krugu porodice i prijatelja i da ovaj praznik donese mir i radost u njihove domove.

Lider bosanskih Srba je jučer bio u Donjoj Gradini.

Rekao je da se, na tragu zločina u Jasenovcu, Srbima i danas pokušava oduzeti slobodu.

“Bez države nema slobode i zato je nastala RS. Ovaj narod ima svoje dvije države RS i Srbiju”, kazao je član predsjedništva BiH optužujući međunarodnu zajednicu da sustavno pokušava uništiti srpski entitet (‘Bh.entitet RS je entiet svih naroda – ne samo srpski’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.