Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor brutalno i bez pardona o Draganu Čoviću: “Najveći jaran negatora genocida u Srebrenici oduševljeno čestitao Vučiću”

Jadranka Kosor, bivša premijerka Hrvatske, prokomentirala je u prepoznatljivom stilu jučerašnju čestitku koju je novom-starom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Kosor, poznata kao jedna od najoštrijih kritizerki Čovića i njegove politike, napisala je na Twitteru:

– Najveći jaran negatora genocida u Srebrenici oduševljeno čestitao Vučiću “u ime Hrvata i domovine BiH”. Mnoge će to, i Hrvate, podsjetiti na Vučića s puškom iznad opkoljenog Sarajeva, glavnog grada BiH. U tuđe ime ne čestitaj.

Čović je među prvima “u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u ime svoje domovine Bosne i Hercegovine” uputio najiskrenije čestitke Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke u Srbiji.

– Vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru saradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda – stoji, uz ostalo, u Čovićevoj čestitki Vučiću.

Inače, Vučiću je čestitao i Džaferović, a upravo zbog toga je žustro reagovao Denis Bećirović.

“U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično čestitam Vam ponovni izbor za Predsjednika Republike Srbije, napisao je”, između ostalog, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

O TOME ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK: Denis Bećirović ovo nije htio prešutjeti: “Političko poniženje Bosne i Hercegovine je Džaferovićeva čestitka Aleksandru Vučiću”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.