Bizarna krađa dogodila se u Tešnju, policija objavila detalje

U nastavku vam prenosimo izvještaj MUP-a Zenčiko-dobojskog kantona. Na magistralnom putu M-17 dogodila se potjera policije, a na kraju je jedno vozilo zavšilo u kanalu. U Tešnju se dogodila bizarna krađa, a u Usori je zabilježena još jedna sramna krađa sa groblja. Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u petnaest slučajeva. U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 13.05.2024. godine, u 08,10 sati, na putu M-17 u mjestu Ograjina, općina Žepče od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče pokušano je zaustavljanje putničkog motornog vozila, marke Audi A3, registarskih oznaka KS EM 195 koje je preticalo kolonu vozila, na što se vozač pomenutog vozila oglušio, te nastavio kretanje prema Zenici.

Od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče organizovana je potjera za navedenim vozilom čiji vozač je svojom vožnjom prema Zenici ugrožavao druge učesnike u saobraćaju, da bi dolaskom u mjesto Brce, Grad Zenica, skretanje za autoput A 1 zaobišao blokadu na magistralnom putu koja je postavljena od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar, nakon čega je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio sa kolovoza.

Tom prilikom iz vozila izlaze dva nepoznata muška lica koja se daju u bijeg, a u vozilu na zadnjem sjedištu ostaje lice M.K. iz Travnika koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je konstatovano da je zadobio lakše tjelesne povrede. U vozilu su uočeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela teških krađa, te je isto zapečačeno i premješteno na službeni parking prostor ispred Policijske stanice Nemila gdje će biti izvršen pretres.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog tužioca koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela, kao i na identifikaciji i pronalasku dva lica koja su se udaljila iz vozila.

Dana 13.05.2024. godine, u 14,55 sati, u ulici Potok, od strane lica O.S., rođen 2001. godine iz Zenice, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika kod istog je pronađen jedan upakovan sadražaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Pronađena materija je oduzeta, a lice O.S. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 12.05.2024. godine, u 23,15 sati, u mjestu Perin Han, od strane lica N.A., rođena 1985. godine iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod iste je pronađen jedan upakovan sadražaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Pronađena materija je oduzeta, a lice N.A. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 13.05.2024. godine, u 21,00 sati, u ulici Aleja Šehida, od strane lica T.M., rođen 1999. godine iz Travnika, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom pregleda od strane policijskih službenika Policijske stanice Crkvice kod istog je pronađen jedan upakovan sadražaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, ukupne težine 9,25 grama. Pronađena materija je oduzeta, a lice T.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 13.05.2024. godine, u 17,00 sati, u mjestu Dobrinje, od strane lica L.F., rođen 1996. godine iz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Prilikom kontrole i pregleda parkiranog putničkog motornog vozila marke “VW Bora” u kojem se na mjestu suvozača nalazilo navedeno lice od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko pronađen je jedan upakovan sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Pronađena materija je oduzeta, a lice L.F. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 13.05.2024. godine, u 14,15 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, pristupio je F.M., rođen 1980. godine iz Kaknja i prijavio da je u toku noći 11/12.05.2024. godine, u ulici Šehida, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Teška krađa” u prostorije JU “KSC Kakanj”, Sportska dvorana Kakanj, gdje je tom prilikom otuđen novčanik u kojem se nalazio novac u određenom iznosu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 13.05.2024. godine, u 16,40 sati, putem telefona u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, obratilo se lice A.I., rođena 1983. godine iz Kaknja, uposlenica u Sportskoj kladionici “Premier” koja se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, i prijavila da je dana 10.05.2024. godine, od strane lica B.E., rođen 1996. godine iz Kaknja dobila novčanicu od 100 Eura za koju sumnja da se radi o krivotvorenoj novčanici. Navedena novčanica je oduzeta, a daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju istražitelji Policijske stanice Kakanj.

Dana 13.05.2024. godine, u 19,20 sati, u službene prostorije Policijske stanice Kakanj, pristupio je Š.S., rođen 1989. godine iz Kaknja i prijavio da su mu dana 11.04.2024. godine, od strane lica S.I. iz Ilidže, putem društvene mreže upućene poruke prijetećeg sadržaja. Navedena prijava je evidentirana uz upoznavanje dežurnog tužioca, a daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela nastavljaju policijski službenici Policijske stanice Kakanj.

U toku noći 12/13.05.2024. godine, u mjestu Jelah, u ulici Sječanska, ispred autoservisa “Cviki” vlasništvo M.A., rođen 1980. godine iz Jelaha, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”. Tom prilikom su oštećena dva putnička motorna vozila i to “Renault-Megan”, vlasništvo K.A., rođen 1996. godine iz mjesta Vukovo i “Ford”, vlasništvo H.S., rođena 1974. godine iz Matuzića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Bizarna krađa u Tešnju

U vremenskom periodu od 10.05. do 13.05.2024. godine, u mjestu Vukovo od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Krađa”. Tom prilikom je sa dječijeg igrališta otuđena jedna dječija ljuljaška i jedna daska, te oštećena jedna ljuljaška i dvije klupe. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Sramna krađa u Usori

Dana 13.05.2024. godine, u 12,30 sati, putem telefona dežurnom policijskom službeniku Policijske stanice Usora obratila se Š.M., rođena 1961. godine iz Žabljaka i prijavila da je dana 20.04.2024. godine, na mjesnom groblju u Žabljaku, od strane nepoznatog lica izvršena krađa sa grobnog mjesta njenih roditelja kojom prilikom je otuđena bakrena kućica za svijeće. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Policijske stanice Usora koji nastavljaju daljnji rad na otkrivanju počinioca ovog krivičnog djela.

Dana 13.05.2024. godine, u 15,06 sati, u mjestu Lišci, od strane lica K.H., rođen 1999. godine i K.S., rođen 1969. godine iz mjesta Lišci, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” prema licu A.M., rođen 1982. godine iz mjesta Lišci, općina Olovo, koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo. Lica K.H. i K.S. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 13.05.2024. godine, u 11,20 sati, u mjestu Podtušnjići, Grad Visoko, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo, marke “Citroen” kojim je upravljao A.R., rođen 2005. godine iz Visokog i putničko motorno vozilo, marke “VW Golf”, kojim je upravljao Š.M., rođen 1959. godine iz Kaknja. Tom prilikom su oba vozača zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se još deset saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta – navode iz MUP-a ZDK.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.