Detalji pucnjave u ZDK: Policija pronašla i oduzela pištolj marke “Crvena Zastava” nakon incidenta u Zavidovićima

U nastavku prenosimo izvještaj MUP-a ZDK. Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva. U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još dvije saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta – navode iz MUP-a ZDK.

Dana 14.05.2024. godine, oko 16,05 sati, u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, Grad Zenica, od strane nepoznatog lica lica izvršeno je krivično djelo “Razbojništvo” nad licem J.F. rođena 1965. godine iz Zenice.

Tom prilikom nepoznato lice je uz upotrebu fizičke sile od iste iz torbice otuđilo novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti i bankovne kartice, te određeni iznos novca. Oštećena J.F. je prevezana u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je konstatovano da je zadobila lakše tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći 13/14.05.2024. godine, u mjestu Brežani, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u pomoćni objekat-garažu vlasništvo V.A. iz Kaknja. Tom prilikom otuđene su elektro mašine i drugi alat. Od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj izvršen je uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 14.05.2024. godine, u 21,45 sati, u prostorije Policijske stanice Kakanj obratilo se lice Š.N., rođena 1997. godine iz Kaknja, i prijavila da je u zadnjih mjesec dana u ulici Branilaca, od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo “Krađa” 15 ramova i 6 drvenih podova montažne skele vlasništvo iste. Sačinjena službena zabilješka, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 14.05.2024. godine, oko 12,30 sati, u ulici Gazi-Husref bega, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznate osobe, kojom prilikom je iz pištolja ispaljeno više metaka, usljed čega je došlo do oštećenja parkiranog putničkog motornog vozila, marke “Opel-Korsa”, vlasništvo M.H. iz Zavidovića.

Zbog osnova sumnje da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice V.T. iz Zavidovića isto je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda lica kod istog je pronađeno vatreno oružje-pištolj marke “Crvena Zastava”, sa šest komada metaka u okviru kalibra 7,65 mm i 16 komada metaka kalibra 6,35 mm. Navedeni predmeti su oduzeti i bit će dostavljeni na vještačenje.

Od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 14.05.2024 godine, u mjestu Donji Ulišnjak, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću vlasništvo H.E., rođen 1987. godine iz Maglaja. Tom prilikom iz kuće je otuđen određeni iznos novca i zlatni nakit.

Od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 14.05.2024. godine, oko 13,05 sati, u mjestu Kovanići, Grad Zenica, dogodila se željeznička nezgoda u kojoj je učestovala radna mašina za održavanje pruge marke “EMD” broj 318-8 vlasništvo “Željeznica Federacije BiH”, kojom je upravljao M.E. iz Doboja i pješak malodobno lice M.E., rođena 2009. godine iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 14.05.2024. godine, u 17,40 sati, u mjestu Gornja Zenica, Grad Zenica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali autobus marke “Man”, kojim je upravljao D.H. iz Zenice i putničko motorno vozilo, marke “VW Golf”, kojim je upravljalo D.Ć. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I izvršen je uviđaj.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se još dvije saobraćajne nezgode u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta – navode iz MUP-a ZDK.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.