Borenović: “Hitno sazivanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bilo je na silu i bespotrebno”

“Hitno sazivanje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH bilo je na silu i bespotrebno, jer većina tačaka za koje se trebalo glasati u drugom čitanju niti zahtjeva hitnost, niti je usaglašeno na Kolegijumu.

Najveća odgovornost za nepotrebno sazivanje sjednice, mimo Ustava i poslovnika, upravo je na rukovodstvu Predstavničkog doma. Već tri godine smo svi taoci koalicije SNSD-SDA-HDZ, koja je izabrala ovo rukovodstvo, kao što je birala i druge strukture vlasti u BiH.

Žali Bože potrošenog vremena i bačenog novca za besmislice koje provodi ovo rukovodstvo”, rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Borenović je rekao da se iz navedenih razloga “nalazimo u šizofrenoj političkoj situaciji u kojoj vlada anarhija, rasulo, a samim tim i bespotrebno trošenje narodnog novca”.

“Ova vlast, svi oni zajedno, sve radi samo da ne bude bolje i zato su rezultati njihovog (ne)rada očajni.

Nemamo namjeru da budemo dekor nesposobnim elitama koje nisu u stanju ni sami sebe da okupe, odnosno obezbijede kvorum, a znali su obezbijediti sebi funkcije za koje ih narod plaća, dok je njihov „rezultat“ jedino dogovoreno stvaranje tenzija”, poručio je Borenović.

On je istakao da je opozicija do sada mnogo puta pokazala odgovornost:

“I prije dvadesetak dana smo pokazali odgovornost, prije svega prema narodu, kada smo zbog izuzetnih ekonomskih izazova u Predstavničkom domu izglasali ukidanje akciza na gorivo, smanjenje stope PDV-a na osnovne životne namirnice i set „evropskih zakona“, a što je vlast, posebno SNSD, poništila u Domu naroda.

I tokom najgorih izazova tokom pandemije virusa korona, mi smo predlagali mjere i rješenja. U ovoj zemlji opozicija radi posao vlasti, što je nezamislivo u bilo kojem normalnom sistemu u kojem pozicija vlasti nosi i ogromnu odgovornost.

Ovdje je sve suprotno i daleko od normalnog”, rekao je Borenović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.