Branislav Borenović: “Bogami je hladno.. Ne znam kako je kod drugih, ali RS “ni za dva sata nema robnih rezervi”

Branislav Borenović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine komentarisao je nedavno gašenje grijanja u ovoj državnij instituciji.

“Bogami je hladno, ne znam kako je u Evropskoj uniji, ali niko nama neće riješiti naše probleme osim nas samih. Da smo bili spremniji, da smo imali ozbiljne robne rezerve kako to po svim nekim svjetskim i ljudskim pravilima, ima li bi i lož ulja i robnih rezervi za narednih 3-6 mjeseci.

A koliko znam RS nema robnih rezervi ni za dva sata, a vidim da je takva situacija i u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Da je bilo ozbiljnijeg rada i ozbiljnijeg ponašanja i da nisu upropaštene robne rezerve, danas bi bilo grijanja u svim institucijama i ne bismo razmišljali o svim ovim pitanjima koja su ponekad tragikomična”, poručio je Borenović.

Jučer je u državnom Parlamentu BiH ugašeno grijanje nakon što jer je odabrani ponuđač u provedenom postupku javne nabavke za nabavku goriva zbog rasta cijena energenata odustao od isporuke lož ulja koje se koristi za zagrijavanje zgrade.

Na to je reagovao i zastupnik Damir Arnaut koji je rekao “da vlast koja nije sposobna zagrijati sopstvenu zgradu, ne može pomoći građanima niti odvesti BiH u Evropsku uniju”.

Podsjetimo, početkom marta Vlada RS je saopćila da ovaj entitet ima dovoljno pšenice u silosima te da nema nestašice na tržištu. Kako su kazali, u RS ima 15 tona pšenice što je, prema riječima vlade, dovoljno za dva mjeseca.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.