Branislav Borenović javno “bocnuo” pojedine: “Neki vjerovatno malo to sa plačom dočekuju, sa nekim frustracijama”

Centralna izborna komisija (CIK) danas je raspisala Opće izbore za 2. oktobar 2022. godine.

Kako navodi predsjednik PDP-a Branislav Borenović u izjavi za portal “Avaza”, takva odluka je bila očekivana.

– Jedna potpuno opravdana, logična i očekivana odluka CIK-a u skladu sa zakonom i sa pravnim aktima ove zemlje. Raspisani su izbori za prvu nedjelju u oktobru mjesecu. Idemo u izbore, 2. oktobra će građani ove zemlje imati priliku da izaberu kuda sve ovo ide.

Da li ide dalje u izolaciju, propadanje, pražnjenje zemlje, korupciju, kriminal, nepozitam li će ići u napredak, razvoj, integracije, investicije, dostojanstvo, i naravno u vladavinu prava kako svi mi očekujemo i želimo da konačno to profunkcioniše u ovoj zemlji.

Naravno neki vjerovatno malo to sa plačom dočekuju, sa nekim frustracijama, ali to nije ništa novo. Navikli smo.

Očigledno neki žele da kontrolišu procese u ovoj zemlji, sudove, tužilaštva, policiju, raznorazne agencije, ministarstva, ali vidimo da moraju prihvatiti da je realnost da CIK radi u skladu sa zakonom, donijeli su i nekoliko važnih odluka vezano za unapređene izbornog procesa, iako nije došlo do usvajanja paketa integriteta.

Ali i to je poboljšanje, kada se pokušavaju spriječiti izborne krađe glasova iz inostranstva i sa te strane CIK radi ispravno, profesionalno i odgovorno.

Idemo u izbore, što se mene tiče pojedincima bi bolje bilo da prestanu plakati i da postanu svjesni da će se izbori održati – zaključio je Borenović.

Podsjećamo, Dragan Čović lider HDZ-a pisao je međunarodnoj zajednici i izrazio zabrinutost zbog današnje odluke CIK-a o raspisivanju Općih izbora bez, kako je naveo, nužne Izmjene Izbornog zakona u cilju otklanjanja svih utvrđenih diskriminacija

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.